L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola bressol L'Oreneta de Sant Feliu de Guíxols ha publicat una carta adreçada al govern de la localitat per explicar el seu malestar i el seu desacord amb l'increment de les taxes del servei per aquest 2013, que és del 6,9%. El govern (CiU i PSC) ha respost a la carta de l'AMPA, en què assegura que l'Ajuntament assumeix el 60,39% del cost d'un infant, que per l'any 2013 és de 7.599,18 euros.

El govern també ha precisat que, si bé les dues llars d'infants del municipi són públiques i municipals, la de Mas Balmanya està gestionada a través d'una cooperativa i l'altra, L'Oreneta, directament per l'Ajuntament. En aquest sentit, apunta que la primera està plena (amb quasi un centenar de nens), mentre que l'Oreneta ronda els 55 usuaris, sobre un total de 174 places. Una xifra curta que el govern atribueix a la crisi, si bé precisa que "és un dels motius". L'alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), en declaracions a Ràdio Sant Feliu, va manifestar ahir que és necessària una reestructuració del servei.

L'AMPA, en la carta que ha publicat l'emissora ganxona, diu que a més de la pujada del 6,9%, no els garanteixen que encara es pugui apujar més. En aquest sentit, apunta, entre altres coses, que "no ens val que els polítics locals diguin que la Generalitat ha retallat la subvenció; no ens serveix d'excusa que ens diguin que el cost que haurien d'assumir els pares hauria ser ser molt més gran. Es tracta d'un servei públic (...) No ens val que prioritzin 'altres' serveis i 'altre' personal per fer no sabem ben bé què".

L'AMPA reconeix que "la decisió d'apujar les quotes està presa (...) però sí podem manifestar obertament el nostre total desacord amb aquesta pujada".

El govern ha respost amb dades. Ha concretat que la reducció de les ajudes a la llar d'infants ve perquè l'Estat ha deixat de fer la transferència a la Generalitat, i aquesta als ajuntaments. Quant a l'import de l'ajuda, ha passat de 1.800 euros el 2008, a 1.300 el 2012 (pendent de cobrar) i a 875 per enguany, si bé no està confirmada. Així, l'Ajuntament aporta 232.471 euros aquest any al servei de llar d'infants.