L'Ajuntament de l'Escala ha començat les obres d'adequació i ampliació de la plaça del III Centenari, sorgida en enderrocar l'edifici de la Pluma, un immoble que era annex a l'església. Les obres que van començar dilluns han d'estar enllestides en unes setmanes.

L'espai es condicionarà amb un paviment de sauló, s'hi plantarà algun arbre i la paret que separa la plaça de l'escala lateral de l'església es rebaixarà d'alçada i es repicarà per tal de donar més protagonisme als trams de pedra originals. L'espai que ara es condicionarà va quedar lliure amb l'enderroc de l'edifici de la Pluma. L'àrea presenta molta deficiències per poder ser utilitzat com a plaça pública i es va decidir actuar per a adequar-lo com una zona d'oci per als veïns.

Lavabo públic a les Escoles

D'altra banda, l'Ajuntament ha començat els treballs per poder fer un accés directe des de la plaça de les Escoles al lavabo de l'oficina de turisme, fet que comportarà donar un caràcter públic al servei per als usuaris de la plaça, sense haver d'entrar a l'oficina de Turisme, com es feia fins ara.