La diputada del PSC, Marina Geli, va denunciar ahir l'augment de les llistes d'espera de les operacions de genoll i de maluc a l'hospital d'Olot. Va atribuir la pujada de les llistes fins al 66% entre el desembre del 2010 i el juny del 2012, al cost complementari que representen les pròtesis en les intervencions. Cada afegit sanitari té un cost aproximat de 3.000 euros. Geli va definir l'allargament de les llistes com un principi de manca d'accessibilitat al sistema.

Va assenyalar que el pressupost d'aquest any marcarà si continuarà la progressió del temps d'espera. Va comptar en espera 6 pròtesis de maluc i 15 de genoll al desembre del 2010. L'augment al juny del 2012 era de 32 pròtesis de maluc i 49 de genoll. Va indicar que la situació afecta persones grans que els canvia la vida si els posen una addicció o no."Perquè poden passar de caminar a no caminar", va dir. Va destacar que en els darrers 20 anys la major part de les persones que necessiten afegits són d'edat avançada. "La sanitat s'ha convertit en l'agent més important de qualitat de vida de les persones grans", va dir.

Abans, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU) havia reconegut que la manca de pròtesis de genoll havia disparat el percentatges de llista d'espera. Va apuntar que "sabedors de les llistes, hi ha pacients que es fan apuntar abans de temps". Va indicar que els circuits per a les malalties greus i els casos urgents no estan afectats per les esperes. Va opinar que el PSC ha tractat amb lleugeresa el problema de les llistes d'espera.

Hospital Nou

Geli va indicar que procuraran que al pressupost de la Generalitat hi hagin els 12 milions d'euros per l'equipament de l'Hospital de la Garrotxa. També va anunciar que el PSC estarà a la fundació privada que el regirà. I, va situar a finals d'any l'entrada en servei.

Per la seva part Corominas va apuntar una negociació a l'alça del pressupost de l'Hospital, precisament, per obrir-lo.