La flota de pesca d'arrossegament del port de Palamós va començar ahir la veda d'un mes que finalitzarà el pròxim 10 de febrer. Aquesta flota està inclosa per un trentena d'embarcacions i es fa escalonadament amb les altres confraries del litoral per no deixar desabastit el mercat. Les barques que es dediquen a la pesca de la gamba allargaran un mes més la veda en quatre setmanes saltades durant els mesos de febrer, març i abril, segons ha explicat el secretaria dela Confraria de Pescadors de Palamós, Josep Grassot, a Ràdio Palamós.

La veda es realitza com a mitjà per garantir la supervivència del sector pesquer i, d'aquesta manera, permetre regenerar els caladors de la Costa Brava. La perllongació de la veda en el sector de la gamba respon al Pla de Gestió de la Gamba que han engegat els mateixos pescadors per mirar de recuperar les captures. Així, es mantindran les mesures que es van posar en pràctica l'any passat.

El 2012, la Confraria de Pescadors va decidir fer un veda de tres mesos per a les embarcacions que pesquen la gamba. Segons va explicar aleshores el patró major, Francesc Benaiges, per permetre créixer les gambes. Una mesura que anava acompanyada d'altres, i per les quals s'ha fet un estudi. Els pescadors van prendre aquesta decisió arran del descens de captures de gamba de mida mitjana i extra.