L'Ajuntament de Girona i Renfe convidaran la setmana que ve ?turoperadors madrilenys a visitar la ciutat de Girona, en el marc dels primers actes de promoció del nou tren d'alta velocitat (TAV). El consistori, a més, té previst coordinar-se amb Renfe i els hotelers gironins per tal de col·laborar i optimitzar la promoció al màxim. A banda de donar a conèixer Girona a les altres ciutats amb TAV de l'Estat espanyol, també s'està treballant en la possibilitat que es puguin oferir "paquets" als visitants que incloguin el bitllet de tren, allotjament i entrades a museus o àpats en restaurants.

Segons ha explicat la regidora de Turisme, Coralí Cunyat (CiU), l'Ajuntament de Girona té previst treballar amb Renfe i els hotelers de la ciutat per tal de promocionar conjuntament el TAV. De moment, el que ja està concretat és que la setmana que ve (probablement dijous) es farà a Girona un "Fam Trip", un viatge de familiarització perquè els principals operadors turístics amb seu a Madrid coneguin la ciutat. Els representants de les companyies arribaran a la ciutat amb TAV i aquí seran rebuts per representants de l'Ajuntament de Girona, amb qui es trobaran i faran una visita guiada.

El consistori també té previst reunir-se properament amb els representants del món hoteler i amb Renfe per intentar sumar esforços a l'hora de promocionar la ciutat a través del TAV. Segons Cunyat, les accions no s'han pogut planificar abans perquè no sabien la data exacta d'arribada. Ara, posaran fil a l'agulla per establir una estratègia comuna.

De moment, el consistori ja ha començat a parlar amb Renfe sobre com promocionar Girona a altres ciutats amb TAV, mentre que també vol potenciar el turisme de congressos. Malgrat que el pressupost final dependrà de com quedi el pressupost municipal d'enguany, Cunyat ja ha avançat que bona part del que pertoqui a la regidoria de Turisme es destinarà a aquestes dues finalitats. Un cop se sàpiga el pressupost definitiu, s'haurà de decidir quines ciutats es prioritzen.

A més, l'Ajuntament també treballa amb Renfe sobre la possibilitat que es pugui fer una estratègia de promoció del tren que inclogui el bitllet de tren, l'allotjament i entrades a museus o àpats o restaurants.

A finals de la setmana que ve hi ha prevista una reunió entre l'Ajuntament i els hotelers per anar perfilant les accions a emprendre.