L'arribada del TAV a Girona és objectivament una molt bona notícia. Però malgrat que s'ha fet realitat un projecte absolutament estratègic per les comarques de Girona, determinats representants polítics no tan sols no són capaços de celebrar aquesta fita històrica sinó que intenten amb totes les seves forces presentar-ho com una cosa negativa.

Els avantatges que ens aportarà l'alta velocitat al nostre territori són molts: permetrà el desenvolupament econòmic de les comarques gironines, suposarà un impuls per al turisme gironí i també per explotar altres potencialitats de la nostra ciutat, ja que ens connectarà amb molt poc temps amb la resta de capitals catalanes, amb la resta d'Espanya i amb Europa. També millorarà la qualitat de vida dels gironins pel fet de ser un mitjà de transport extremadament eficient. Però tot això sembla que no sigui prou important per a l'alcalde de Girona, qui va protagonitzar un discurs del tot desencoratjador i pessimista, o pel president de la Generalitat, que davant la posada en marxa d'aquesta nova infraestructura va creure més oportú seguir amb la seves constants reivindicacions que no pas entendre-la com el que és, una infraestructura estratègica que en moments tan difícils com els actuals posa la base per aconseguir la recuperació econòmica de les nostres comarques. Crec, sincerament, que CiU s'ha instal·lat còmodament en una actitud de crítica i de confrontació constants a tot allò que provingui del Govern de l'Estat únicament i exclusivament com a estratègia per desgastar-lo. I això no només m'entristeix sinó que m'indigna perquè respon a interessos partidistes de CiU i no als interessos dels ciutadans, que són els que haurien de prevaler.

L'alta velocitat Barcelona- Girona- frontera francesa que s'ha posat en funcionament constitueix un dels principals eixos de comunicació d'Espanya i d'Europa. Aquesta línia és part substancial del Corredor del Mediterrani i demostra l'aposta clara del Govern del PP amb aquest gran corredor que és essencial pel desenvolupament econòmic de Catalunya i d'Espanya.

El Govern del PP està compromès amb Girona i amb les seves comarques i, al llarg d'aquest primer any de govern, s'ha treballat molt intensament perquè l'arribada del TAV a casa nostra fos una realitat al més aviat possible (va ser un Govern del PP qui va dissenyar el 2001 el projecte ferroviari en el qual s'emmarca avui l'arribada de l'alta velocitat). El TAV a Girona hauria d'haver estat una realitat abans? Segur. El més racional és que fa més de 20 anys la línia d'alta velocitat que s'hauria d'haver construït era aquesta i no la de Madrid a Sevilla; ara bé, malgrat això no podem negar que la posada en marxa d'aquest servei a Girona s'ha de rebre amb eufòria per tot el que significa i s'ha de deixar de banda l'actitud de confrontació que CiU ha agafat com a bandera. L'AVE constitueix el millor símbol de la nostra vocació com a país: demostra la voluntat d'avançar junts i units, per reduir distàncies i unir persones.