El nou parc de bombers d'Olot està en la seva fase final. A falta d'acabar de concretar els circuits d'entrada i de sortida de vehicles, l'estructura de l'equipament està pràcticament acabada. L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU) en la darrera comparaixença va preveure que el el termini de tres mesos estarà acabat. Corominas va indicar que ara l'Ajuntament es planteja una millora de l'asfaltat del carrer Estadi per facilitar la sortida dels vehicles.

Les obres del parc varen començar al mes de març del 2012. L'equipament té una superfície de 4.155 metres quadrats. En el seu moment, l'Ajuntament va cedir els terrenys al Departament d'interior. El pressupost de les obres és de més de 3,6 milions d'euros que han estat finançats integrament per la Generalitat.

El nou parc acollirà la totalitat dels Grups de Rescat de Muntanya de les comarques de Girona. El parc està situat al costat de l'enllaç viari que ha de connectar les avingudes de l'est d'Olot amb la futura variant. També disposa d'un heliport que ha estat qüestionat per la seva proximitat amb l'estadi de la Unió Esportiva Olot. El parc també està ubicat al costat del nou Hopital Comarcal de la Garrotxa. equipament que també es preveu que entri en servei en el decurs d'aquest any.

Quan l'actual equip de govern de CiU va entrar a l'Ajuntament, va intentar aturar els tràmits per la construcció del nou parc. CiU considerava que amb una amplició dels equipaments actuals n'hi hauria prou. La idea éra afegir una nau i un gimnasi a l'actual equipament del Polígon de les Mates. Des d'aquest punt, els vehicles de bombers disposen de circuits d'entrada i de sortida a l'A-26 i al centre i sud d'Olot a través de la rotonda de la Rodona. Això no obstant, l'avançat estat de les tramitacions va fer impossible aturar l'inic de les obres que estan apunt d'acabar.

Un cop iniciades, la controversia es va centrar en la proximitat de l'heliport del parc amb el camp de futbol de la Unió Esportiva Olot, situat al costat.

A partir de l'entrada en servei del nou parc de Bombers, l'Ajuntament disposarà de l'espai que ocupa l'actual parc de bombers. Es tracta d'una nau i un pati situats prop d'altres equipaments municipals. En concret de la zona de formació i educació laboral de la casa de les Mates.