Interior descarta que Guàrdia Civil i Nacional tinguin més competències a la Jonquera

Albert Ballesta creu que la mesura que demanen comerciants després de les bombes al prostíbul no milloraria els resultats actuals

 
La reunió dels empresaris de la Jonquera.
La reunió dels empresaris de la Jonquera.  josep ribas-falgués

LA JONQUERA | DDG El director d'Interior, Albert Ballesta, descarta donar més competències a Guàrdia Civil i Policia Nacional, que treballen a la Jonquera, per tal d'ampliar el seu àmbit d'actuació. És la mesura que demanen empresaris i comerciants, que es volen constituir en un lobby de pressió. Segons l'empresari, Antoni Escudero, la Jonquera és un un niu de delinqüents, camells i prostitució, unes afirmacions que ahir va negar el director d'Interior.
L'empresariat es va reunir després dels fets ocorreguts al macroprostíbul Paradise, on es van col·locar artefactes explosius, tot i que diuen que no és el principal problema que pateix el municipi. En canvi, asseguren que hi ha pisos francs per a la venda de droga i màfies estrangeres fora de control. Per això plantejaven que Guàrcia Civil i Policia Nacional, amb molts efectius destinats a la Jonquera, puguin donar suport a Mossos i Policia Local. Creuen que les policies catalanes no donen a l'abast.
La visió per part del director d'Interior, en declaracions a la Cadena Ser, és diferent. Albert Ballesta considera que cada una de les policies té les seves competències i que si no fos així la seguretat no funcionaria correctament. Si la Guàrdia Civil i la Policia Nacional es dediquessin a fer feines de seguretat ciutadana s'empitjorarien les coses, considera Ballesta. A més, nega que no estiguin coordinats. Com a exemple d'actuacions en què participen diferents policies ha apuntat el comís de 80 quilos d'haixix a la frontera no fa gaire, o la reducció del 80% dels robatoris en camions. També es van detenir un grup de camells que venia droga a petita escala al carrer.
D'altra banda, nega la situació extrema que plantegen els empresaris. Per Ballesta, ho demostren les dades que es donen a les juntes de seguretat. A la Jonquera, remarca Ballesta, s'han reduït un 80% els robatoris a camions.
Per Ballesta, el que diu Antoni Escudero, que la Jonquera és un niu de delinqüents, camells i prostitució, és una frase feta que no es correspon amb la realitat. Respecte a la investigació del macro-prostíbul Paradise només ha apuntat que les mesures d'autoprotecció que ha adoptat el propietari estan donant resultats.
El 12 de desembre dos individus van llançar dos artefactes explosius contra l'edifici i un va esclatar a les portes posteriors. El 23 de desembre van deixar un cotxe amb explosius i la nit de Cap d'Any una amenaça de bomba falsa.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema