El director d'Interior, Albert Ballesta, descarta donar més competències a Guàrdia Civil i Policia Nacional, que treballen a la Jonquera, per tal d'ampliar el seu àmbit d'actuació. És la mesura que demanen empresaris i comerciants, que es volen constituir en un lobby de pressió. Segons l'empresari, Antoni Escudero, la Jonquera és un un niu de delinqüents, camells i prostitució, unes afirmacions que ahir va negar el director d'Interior.

L'empresariat es va reunir després dels fets ocorreguts al macroprostíbul Paradise, on es van col·locar artefactes explosius, tot i que diuen que no és el principal problema que pateix el municipi. En canvi, asseguren que hi ha pisos francs per a la venda de droga i màfies estrangeres fora de control. Per això plantejaven que Guàrcia Civil i Policia Nacional, amb molts efectius destinats a la Jonquera, puguin donar suport a Mossos i Policia Local. Creuen que les policies catalanes no donen a l'abast.

La visió per part del director d'Interior, en declaracions a la Cadena Ser, és diferent. Albert Ballesta considera que cada una de les policies té les seves competències i que si no fos així la seguretat no funcionaria correctament. Si la Guàrdia Civil i la Policia Nacional es dediquessin a fer feines de seguretat ciutadana s'empitjorarien les coses, considera Ballesta. A més, nega que no estiguin coordinats. Com a exemple d'actuacions en què participen diferents policies ha apuntat el comís de 80 quilos d'haixix a la frontera no fa gaire, o la reducció del 80% dels robatoris en camions. També es van detenir un grup de camells que venia droga a petita escala al carrer.

D'altra banda, nega la situació extrema que plantegen els empresaris. Per Ballesta, ho demostren les dades que es donen a les juntes de seguretat. A la Jonquera, remarca Ballesta, s'han reduït un 80% els robatoris a camions.

Per Ballesta, el que diu Antoni Escudero, que la Jonquera és un niu de delinqüents, camells i prostitució, és una frase feta que no es correspon amb la realitat. Respecte a la investigació del macro-prostíbul Paradise només ha apuntat que les mesures d'autoprotecció que ha adoptat el propietari estan donant resultats.

El 12 de desembre dos individus van llançar dos artefactes explosius contra l'edifici i un va esclatar a les portes posteriors. El 23 de desembre van deixar un cotxe amb explosius i la nit de Cap d'Any una amenaça de bomba falsa.