Komando Ner netejarà tot el recorregut de la riera de Bianya

Avui al matí el moviment ecologista de la Garrotxa comença una acció de neteja a la Vall de Bianya

 
Una membre de Komando Ner mostra material tret del riu.
Una membre de Komando Ner mostra material tret del riu. diari de girona

OLOT | X.VALERI "Anàvem a la font, a buscar bolets i a banyar-nos a la gorga i ho trobàvem tot brut", ha explicat un de les promotores de Komando Ner. Després van decidir anar a la font amb una bossa per posar-hi les deixalles que trobaven. Més tard, van consensuar programar sortides de neteja. Van ser els punts d'inici de la generació d'un moviment que avui a les 10 del matí a l'Hostal Nou encetarà la novena acció de neteja. La previsió és que hi vagin uns 30 voluntaris que passaran el matí i part de la tarda treient els objectes que la gent deixa a punts de gran bellesa natural.
Des de la primera acció a la zona del pas del Fluvià pel barri olotí de Sant Roc l'increment de voluntaris, de ressó mediàtic i de reconeixement institucional de Komando Ner ha augmentat. Ara, els ajuntaments proporcionen material a la gent que respon a les convocatòries de Komando Ner. Paral·lelament, cada vegada són més presents als mitjans comarcals i provincials.
El motiu és el resultat de les seves accions. A més de la llera del Fluvià per Sant Roc, van netejar les gorgues de Sadernes, la ribera del Fluvià a Sant Jaume de Llierca i a Sant Joan les Fonts. Pel 2013 preveuen, de manera coordinada amb l'Ajuntament, netejar tota la riera que segueix el Pla de Bianya, entre meandres, prats, fonts i zones humides.

Enllaços recomanats: Premis cinema