L´Escala comença els treballs per recuperar l´antiga font de la Bomba

 
L´antiga font de la Bomba
L´antiga font de la Bomba diari de girona

L'ESCALA | C.V L'Escala ha començat els treballs per recuperar una antiga font que es proveïa d'un dels pous oberts als orígens de l'Escala. La font, coneguda com "la Bomba", estava situada a la cruïlla dels carrers Perris i del Mar.
A l'Escala, per la seva ubicació davant de mar, sempre havia tingut aigua salabrosa. El 1796 va ser la data en què es va començar a comptar amb aigua potable canalitzada des del pou de la Fornaca. S'havia d'anar a buscar a la zona de l'antic safareig. I no va ser fins el 1916 que es va canalitzar a les cases particulars. La font que eara es recupera es creu que s'hauria pogut construir a finals del segle XVIII o principi del XIX. Hauria estat dels primers pous que es van construir a finals del segle XV o XVI amb els primers assentaments del nucli urbà.
En aquest punt hi ha encara una maneta circular, com una roda, que s'havia d'utilitzar per bombar l'aigua del pou i que havia donat nom a la font. Però el sistema va deixar de funcionar fa uns quaranta anys com a mesura de salubritat pel mal estat del pou. Ara s'espera recuperar-la.

Enllaços recomanats: Premis cinema