La diputada socialista Marina Geli ha anunciat la propera visita del diputat i secretari de Medi Ambient del PSC, Jordi Terrades, a la Garrotxa. Geli va explicar que Terrades visitarà les localitats, per on hi ha permisos de prospeccions de gas tramitats. Els dos municipis on tenen constància d'interès per fer-hi cerques de gas són la Vall d'en Bas i Riudaura. En un principi Riudaura és el poble, on la constància d'estar a l'objectiu de la companyia Teredo Oils és més concreta.

La posició del PSC, segons Geli, és la de congelar els permisos de cerca de gas fins que els agents socials tinguin informació clara de les intencions de les companyies.

"El PSC considera que s'hauria de parar, perquè això ha anat ràpid i necessitaríem més informes geotècnics", va dir Geli. La diputada va afegir " perquè hi ha dubtes sobre les conseqüències que podrien haver-hi i això és el que hem demanat a nivell parlamentari"

Els dubtes fan referència al sistema basat en la fractura hidràulica fracking. Aquest sistema a partir d'una plataforma d'una superfície similar a la d'un camp de futbol expandeix tubs de manera horitzontal a profunditats elevades. L'objectiu és eliminar els obstacles geològics que fan impermeables les bosses de gas. D'aquesta manera, trenquen les roques i hi fan passar tubs quan volen.

El sistema ha causat gran alarma a Riudaura, on han creat una plataforma veïnal contra la possibilitat de els propeccions. El fracking es va iniciar als Estats Units, on hi ha explotacions fetes amb aquest sistema.