El regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (CiU), va presentar l'augment de trànsit pels túnels de Bracons (C-37). L'increment de vehicles en direcció a Olot ha estat d'un 4% en relació al 2011 i d'un 22% respecte al 2010. Pel que fa a pas de vehicles en els dos sentits, la pujada ha estat igual respecte al 2011 i el 2010. Durant l'any passat, van ser 2.371.684 els vehicles que van fer servir la C-37, dels quals 990.400 van travessar-los en direcció a Olot.

Estanis Vayreda va destacar les Festes del Tura com a punta de ?cotxes provinents de la Catalunya Central en direcció a Olot. Segons ell, aquest fer justifica la idea de l'Ajuntament de considerar les Festes com un element de promoció econòmica, que s'afegeix a la part lúdica. "Les festes són un espai de generació de riquesa i s'han de considerar com a tals", va dir. Les Festes del Tura estan considerades com un esdeveniment d'interès nacional i recenmet la seva programació musical va rebre el premi ARC dels representants artístics.

Vayreda va situar les altres puntes d'arribada de vehicles a la fira Origens. Es tracta d'un esdeveniment inciat l'any passat, el qual té la finalitat de promure la gastronomia i els productes genuïns dels territoris. Les altres puntes de pas de vehicles van tenir lloc per la fira de Sant Lluc, la fira del Primer de Maig, la dels Embotits i en els ponts de la tardor i la primavera.

Va destacar que el resultat dels túnels de Bracons és tan evident que "les persones que legitimament s'hi oposaven, han canviat d'opinió". Va recordar que han reduït molt la distància amb Barcelona. Va considerar que les comunicacions són una necessitat per als territoris.