L alta velocitat ha arribat a Girona com tota una novetat i molts han estat els curiosos que s'han interessat per veure com funciona el servei, quins són els preus i si realment és més comfortable que el Regional. Ho demostra, per exemple, el fet que més de 3.000 persones hagin passat per les visites guiades que oferia Renfe a un tren que va estar aturat durant tres dies a la nova estació de Girona.

Ahir, coincidint amb el primer cap de setmana en què el servei estava operatiu, també van ser molts els que van decidir viatjar amb el TAV, encara que fos només per provar el servei. Així ho explicaven dues parelles que van sortir de Girona de bon matí cap a Barcelona. Tot i que no tenien res en concret previst, explicaven que divendres van decidir reservar els bitllets del TAV per veure com s'hi anava i que aprofitarien per anar a passar el dia a Barcelona.

Segons explicava un dels treballadors de l'estació, durant el matí d'ahir van passar més persones que en una jornada laboral, i molts dels bitllets eren per anar a Barcelona. Per al tren de les 13.10, calculava que havien passat més de 100 persones.

Ja al migdia, coincidint amb el mateix tren amb què l'equip de futbol del Girona viatjava cap a Madrid, alguns usuaris que havien de compartir-hi tren miraven encuriosits. Una dona afirmava que feia habitualment el trajecte entre Girona i Barcelona, i que ahir va escollir provar el TAV per "veure si realment és més avantatjós arribar amb menys temps tot i que s'hagi de pagar una mica més".

D'altra banda, una dona també explicava que tenint part de la seva família a Madrid, anteriorment havia fet servir sempre l'avió, però amb la posada en marxa dels TAV entre Girona i la capital d'Espanya trobava molt més còmode utilitzar el tren. "A més, l'oferta que hi ha ara està molt bé", explicava la dona, en referència a les 60.000 places promocionals que s'han posat a la venda durant tres mesos, amb les quals es podrà viatjar fins a Madrid per 38 euros.

Renfe no va donar ahir dades concretes sobre quanta gent ?havia fet reserves ni quants clients van ?pujar al TAV ahir, tot i que sí que va admetre que les vendes anaven bé tenint en compte que era el primer cap de setmana.