La Creu Roja de Girona ha començat aquesta setmana una campanya per recollir material i roba per combatre la fred a l'hivern. Concretament, l'assemblea local gironina està recollint mantes, sacs de dormir i d'altres productes complementaris com protectors per la cara per lluitar contra les baixes temperatures que es donen durant aquesta època de ?l'any. Segons van informar des de la Creu Roja, els sacs i les mantes recollides seran repartides posteriorment des del servei d'atenció integral de persones sense sostre, entre els usuaris d'aquest programa i de manera puntual a través de la Unitat d'Emergències Socials, per fer front al fred de l'hivern.

La Unitat Mòbil d'Emergències Socials forma part del programa que atén persones sense sostre que s'ha implementat durant ?l'any 2012 a la demarcació de Girona, a causa de la detecció d'un increment considerable, durant els últims cinc anys, de les persones que es troben en aquesta situació i on s'ha constatat que el perfil d'aquest col·lectiu s'està tornant cada cop més heterogeni. Aquesta evolució s'ha detectat gràcies que durant els últims quatre anys des de l'àmbit de socors de l'entitat ja es venien realitzant sortides nocturnes amb la mateixa finalitat.

Segons la Creu Roja, l'objectiu de la campanya és cobrir amb aquests materials les necessitats bàsiques més immediates d'aquest col·lectiu, sense oblidar que el material és un mitjà d'aproximació a les persones sense sostre, per tal de poder detectar necessitats i demandes més complicades per tal de realitzar un acompanyament posterior a la xarxa d'assistència normalitzada, cosa que promou, així, la seva inclusió social.

L'horari de recollida és de dilluns a divendres de nou del matí a dues del migdia. L'entrega del material es pot fer a la seu d'Activitats i Serveis Emili Blanch que té la Creu Roja a Girona al carrer Bernat Boades 6 de Girona. Des de l'assemblea local han demanat que només es faci donació del material indicat, recordant que altres tipus de complements de roba es poden portar als diferents punts de recollida de roba que hi ha a la ciutat.