Els Veïns de les Alegries, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lloret i altres empreses locals, han organitzat per demà la Festa del Traginer, que aplega més de 300 persones. El matí s'iniciarà, com cada any, a les deu amb la inauguració de les noves rajoles de l'ermita i la xocolatada per a tothom; posteriorment, hi haurà les sardanes, seguides de la Missa amb acompanyament del Cor Alba de Prima.

La novetat d'enguany és, a un quart d'una, la presentació de la restauració de les pintures murals en el seu Centenari. Aquestes pintures, que daten de 1913, corresponen al pintor Rafael Martínez Padilla (Màlaga, 1878-Barcelona, 1961), amic i contemporani de Picasso, Ramon Casas i Pau Gargallo, entre d'altres. En aquella època, els germans lloretencs Narcís i Joan Gelats i Durall, van ser els mecenes de la restauració de l'ermita i a les pintures es pot veure en Narcís retratat a la dreta de l'altar.

Les obres de restauració es varen iniciar el passat mes de setembre després que, al juliol, es concedís la subvenció de la Generalitat. Perquè el públic pugui veure la restauració, durant el mes de febrer i març, es faran visites ?gui?ades a l'ermita a dos quarts d'onze, per celebrar el centenari de les pintures. La festa finalitzarà amb la representació teatralitzada de la llegenda del traginer a càrrec de Quantus Teatre.