L'emblemàtic espai natural i paisatgístic de la Pineda d'en Gori, situat al litoral palamosí entre Sant Esteve de la Fosca i s'Alguer, passarà a ser de titularitat municipal el proper mes de febrer un cop s'aprovi definitivament el projecte de reparcel·lació que ha sol·licitat la propietat dels terrenys i que ara es troba en període d'informació pública. D'aquesta manera i fruit d'un acord inclòs en la darrera revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i establert entre l'Ajuntament de Palamós i els propietaris privats de la Pineda d'en Gori, el municipi obté de manera definitiva un total de 29.272 metres quadrats corresponents a la pineda i a tot el seu àmbit litoral, integrats en l'entorn de protecció del Bé Cultural d'Interès Nacional de s'Alguer. Amb l'obtenció de la titularitat per al municipi aquests terrenys restaran amb la qualificació de zona verda i, per tant, preservats definitivament de la possibilitat de ser urbanitzats.

El conveni establert preveu que a canvi de la titularitat municipal d'aquest espai de quasi 30 mil metres quadrats, la propietat pugui construir a la part posterior d'aquest àmbit, concretament en una zona que dóna continuïtat a la urbanització ja existent de La Fosca. Aquest projecte de reparcel·lació se situa a la zona delimitada entre la carretera de Sant Esteve i el camí Cap de Planes (a tocar del càmping King's). En aquest espai d'11.541 metres quadrats es preveu la construcció de 72 habitatges distribuïts en tres blocs de planta baixa i tres plantes pis.

Segons fonts municipals, inicialment es permetia al privat construir-hi quatre blocs. Al final, però, s'ha reduït a tres a canvi que el privat pugui ampliar la capacitat de construcció en un terreny que té a l'Eixample palamosina.