Una dotzena d'investigacions a l'antic hospital municipal de Sant Feliu de Guíxols ha permès al grup Sociedad Fenómenos Paranormales Girona (www.sociedadfpg.com) enregistrar en el seu interior més d'un centenar de psicofonies i captar imatges com una monja resant. Un cop acabada la feina, els responsables de l'associació en van fer una explicació en què hi van assistir representants polítics de l'Ajuntament i agents de la Policia Local. L'entitat ja té al cap altres edificis municipals de Sant Feliu de Guíxols per investigar presumptes paranormalitats, com són el del monestir i el de les Vetlladores.

Les investigaciones es van realitzar durant els passat mesos d'octubre i novembre, després que els membres d'aquest grup (en són cinc) sol·licitessin permís a l'alcalde Joan Alfons Albó, que els el va concedir. Segons ha explicat un dels seus membres, l'interès va sorgir de la societat i els enregistraments es van produir a la nit, aprofitant que en horari nocturn hi ha molt menys soroll i permet captar millor si hi ha veus de procedència desconeguda.

Així, entre les que van gravar, hi ha veus masculines que es distingeix que diuen "aire", "aquí estará" i "muy bien, se está peinando"; o una dona que diu "saldría mejor de aquí". Aquests enregistraments estan penjats al web de Ràdio Sant Feliu. Un dels membres de la Sociedad Fenómenos Paranormales Girona ha manifestat que "no intentem demostrar res, però sí que és cert que els fenòmens paranormals existeixen, i els investiguem", equipats amb càmeres i gravadores de so professionals, detectors de moviment i detectors de camps electromagnètics. Aquest integrant, que comenta que l'estudi d'aquests fenòmens és una afició i que no tenen cap ànim de lucre, reconeix que "al principi era escèptic, però ara ja no ho sóc".

Al web del col·lectiu es poden consultar diferents indrets que han investigat, on s'han adreçat per "veure què passa" o altres particulars, és a dir, propietaris de vivendes que s'han dirigit al grup perquè detectin què passa en aquestes cases. Per exemple, han estat en habitatges de Girona i Llagostera. En aquesta darrera localitat, van captar en una casa veus que reclamaven ajuda, explica aquest membre.