Protecció civil manté la prealerta del Neucat

Al Pirineu Occidental hi ha un perill alt però també podria nevar al Ripollès, Garrotxa, Alt Empordà i Selva

 14:19  

ACN Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en prealerta el Pla especial d'emergències per nevades, Neucat, arran de l'actualització de la situació meteorològica de risc per neu, sobretot a les comarques del Pirineu Occidental, però també esporàdicament a les comarques del centre i nord-est de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) hi ha perill alt que s'acumulin gruixos de més de 10 cm a cotes superiors als 900 metres a les comarques del Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran al llarg de tot el dia d'avui i fins demà. La cota de neu al Pirineu baixarà i podrà nevar a qualsevol cota.

A la previsió s'ha afegit també, però amb menor probabilitat, que pugui nevar fins aquest diumenge al vespre en alguns punts de les comarques d'Osona, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Alt Empordà i Selva

A les comarques del nord-est, la cota de neu es situarà entorn dels 700 metres i de manera molt puntual es podran acumular fins a 5 centímetres per sobre d'aquesta cota; no obstant, localment podrà ser més baixa i precipitar en forma de neu granulada.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, a hores d'ara hi ha obligació de portar cadenes a dues carreteres: la C-142b a Naut Aran cap al Pla del Beret, i la C-28 a Naut Aran cap al Port de la Bonaigua. També hi ha restricció al pas per als vehicles de 3a categoria a la N-230 al Túnel de Vielha.