Celrà es convertirà el proper 18 de gener en l'escenari d'un acte de suport als ajuntaments denunciats per aprovar mocions en favor de la sobirania de Catalunya. Així ho va anunciar ahir l'alcalde del municipi, Dani Cornellà (CUP), qui va qualificar l'actuació com a "ofensiva de l'Estat contra Catalunya".

El municipi de Celrà va ser el primer consistori denunciat per l'Estat a finals d'any per haver-se declarat territori català lliure i sobirà a través d'una moció que va aprovar el ple el passat 18 de setembre. Després d'aquest municipi, altres pobles dels 186 declarats sobirans com Espinelves (Osona), també van rebre denúncies de l'Estat.

L'acte es farà divendres 18 de gener a l'Ateneu del poble a les set de la tarda i estan previstes les intervencions del diputat Quim Arrufat (CUP), Roger Torrent (ERC) i Marc Vidal (ICV), així com també la presència de membres de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

Segons va explicar Cornellà, ja s'han recollit més de 4.100 signatures de suport que volen entregar també davant els jutjats. El dilluns 21 de gener, l'alcalde haurà de lliurar la documentació sol·licitada per l'advocada de l'Estat al Palau de Justícia.

L'Ajuntament de Celrà, governat per la CUP i Celrà, va ser un dels ajuntaments que van decidir ?treballar tant el dia de la Hispanitat com el passat 6 de desembre, dia de la Constitució, i dels quals onegen únicament al seu ajuntament l'estelada i la senyera catalana.