Des d'avui i fins al 18 de gener els centres educatius públics de tot el país obren les urnes per decidir la renovació de la meitat dels membres del consell escolar.

El procés, que se celebra cada dos anys als centres escolars públics i concertats del territori català, té com a objectiu elegir els representants del professorat, dels pares i mares o tutors de l'alumnat, de l'alumnat, del personal d'administració i del personal d'atenció educativa que formen part dels consells escolars. La constitució del consell escolar i presa de possessió dels seus membres serà abans del dia 25 de gener.

Actualment hi ha 4.617 consells escolars a Catalunya, 3.796 de centres públics i 821 de concertats. En aquestes eleccions els candidats que s'hi han presentat són membres de cadascun dels sectors que hi són representats i hi poden votar el professorat, els pares i mares o tutors de l'alumnat, l'alumnat, el personal d'administració i el personal d'atenció educativa. En el cas de l'alumnat, pot votar a partir de 1r d'ESO.

Els centres, en funció de la seva autonomia, poden escollir quin dia fan cada votació, així com l'horari d'acord amb les possibilitats horàries de votació de cadascun dels sectors. El consell escolar del centre és l'òrgan col·legiat de participació de la comunitat escolar en el govern del centre.