Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes a la Jonquera (Alt Empordà) que van intentar pagar amb bitllets falsos part de la compra que havien fet en un supermercat. Els fets van tenir lloc aquest diumenge al vespre. Els dos detinguts, que són francesos i tenen 36 i 48 anys, van carregar el carro amb diversos productes. Quan van passar per caixa, la factura ascendia a uns 300 euros. Els homes van pagar al comptat i, entre els bitllets de curs legal, en van barrejar vuit de 20 euros que eren falsos. La caixera es va adonar de l'engany pràcticament a l'instant, només de passar-los per la màquina detectora. En total, els mossos que van registrar els detinguts els van trobar 440 euros falsos al damunt.

Els fets van tenir lloc aquest diumenge al vespre. Els dos estafadors es trobaven en un supermercat de la Jonquera, on havien carregat el carro amb tot de productes per valor d'uns 300 euros. Pels voltants de dos quarts de vuit, els homes van passar per caixa.

Quan va arribar el moment de pagar, els estafadors es van treure un feix de bitllets de la cartera i els van donar a la caixera. Entre diversos bitllets d'euro de curs legal, els dos homes van barrejar-n'hi vuit de 20 euros que eren falsos.

La caixera es va adonar de l'engany pràcticament a l'instant, només de passar-los pel detector. La dona va donar l'alerta al vigilant del supermercat i aquest va cridar una patrulla de Mossos d'Esquadra que es trobava fent patrullatge pels voltants de l'establiment.

Els agents van escorcollar els dos homes i els van trobar al damunt catorze bitllets més que també eren falsificats. Tots ells, de 20 euros. Els mossos van identificar els dos homes i els van detenir per un delicte de falsificació de moneda. Els dos detinguts són Ahmed K., de 46 anys, i Sabah G., de 36. Tots dos són veïns de Torrelles, un poble que es troba a pocs quilòmetres de Perpinyà.