Protecció Civil va desactivar cap a les set d'ahir al vespre la prealerta del Neucat a les Comarques Gironines en un inici de l'onada de fred i precipitacions que va deixar poca pluja i temperatures lleugerament més baixes, sobretot a la Costa Brava.

Aquest dilluns es manté el perill alt que s'acumulin gruixos de més de 10 centímetres a cotes superiors als 900 metres a les comarques del Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i la Vall d'Aran, però no a les Comarques Gironines.

Ahir, segons el Servei Meteorològic de Catalunya va nevar al Pirineu Occidental, i feblement també en punts del Vallès Oriental, Osona, Garrigues i Baix Camp, afectant algunes carreteres locals però sense incidències importants. La zona del Montseny també va tenir precipitacions en forma de neu que van provocar que alguns vehicles tinguessin problemes de mobilitat. Fins al lloc s'hi van desplaçar les màquines llevaneus i es va demanar molta prudència als conductors, amb la qual cosa no es va registrar cap incidència important.

Al quadrant nord-est, on podia nevar per sobre dels 700 metres, no hi va haver cap superació del llindar ni tampoc hi va haver incidències destacades per la pluja o la neu.

Fora de la zona d'avís va nevar a punts de les Garrigues i al municipi de Prades però sense que quallés, així com també a la zona dels Ports de Tortosa-Beseit amb gruixos més importants però que tampoc van deixar gaire temps un paisatge emblanquinat com el que si va tenir la Vall d'Aran.

Màximes més baixes

L'anunciat temporal de fred i pluja va portar ahir un lleuger descens de les temperatures i precipitacions minses a la Demarcació.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a la Costa Brava el descens de les temperatures es va notar més a les màximes que no pas a les mínimes, que es van mantenir més o menys igual entre els -2 graus i els 5. Les màximes, en canvi, van patir un descens d'entre 2 i 7 graus. De fet, al llarg d'aquest cap de setmana, des de divendres, s'ha notat un descens progressiu de temperatures.

A Castell d'Aro la temperatura màxima passat dels 16 graus el divendres als 9 d'ahir, passant pels 2 de dissabte. Una situació similar a la de la Bisbal. A l'Alt Empordà, Portbou ha passat dels 12 als 9 graus de màxima i Castelló dels 14 als 9. A Girona el descens entre divendres i dissabte també ha estat de 6 punts, dels 16 als 10.

En canvi, al Pirineu les temperatures s'han mantingut més o menys igual. Per exemple Núria registrava dissabte -5 graus de mínima i 2 de màxima, i ahir -4 graus de mínima i -2 de màxima. Situació semblant a la de Das.

Pel que fa a les precipitacions ques es van registrar ahir no van arribar als 10 mil·límetres de precipitació diària acumulada a cap de les comarques. Va ploure especialment al Gironès, el Baix Empordà i l'Alt Empordà. Al Pirineu gironí no van caure precipitacions ni en forma de neu ni en forma de pluja.