A menys d'una setmana de la posada en funcionament del tren d'alta velocitat que uneix Barcelona amb Girona i Figueres, inaugurat el passat 8 de gener, el municipi altempordanès ja ha notat un increment de clients i turistes a la localitat, procedents principalment de la capital catalana.

Els carrers de la localitat presentaven ahir una aspecte molt més animat de l'habitual. Coincidint amb el primer cap de setmana de la campanya de rebaixes d'hivern i la novetat de poder viatjar amb el TAV, molts turistes, sobretot procedents de Barcelona, van aprofitar la jornada per acostar-se a Figueres a conèixer la ciutat i a realitzar algunes compres aprofitant els descomptes econòmics.

explicar a Diari de Girona el regidor de comerç i turisme de Figueres, Manel Toro. "Esperem que a partir d'ara, aquesta curiositat per visitar l'Alt Empordà es converteixi en una constant" afegia el regidor, valorant positivament l'arribada del tren d'alta velocitat al municipi tant pel sector del comerç com pel sector turístic.

D'altra banda, el d'ahir va ser l'últim diumenge en el qual els comerços figuerencs van poder obrir fins a Setmana Santa, emparats per l'excepcionalitat turística aprovada el mes de juny passat, que els permet mantenir els comerços oberts els diumenges i els dies festius. Una iniciativa a la qual es van adherir només un 10% dels comerços -una trentena d'establiments dels més de 300 que té la localitat- la majoria franquícies i grans cadenes.

Més visitants que clients

L'arribada del TAV a Girona, aquest passat cap de setmana, amb prou feines es va notar en els comerços de la ciutat. Les principals franquícies del sector tèxtil, que ofereixen descomptes d'entre el 20 i el 50%, van destacar que, no només no s'ha notat un increment de compradors, sinó que a més, el nivell de vendes ha estat inferior a les anteriors campanyes de rebaixes. "No hem notat més gent que vingués de Barcelona o altres llocs d'Espanya. En canvi hem tingut molts clients francesos" va destacar una dependenta d'una coneguda cadena de roba. "Els nostres compradors són gent de Girona i dels voltants i ho sabem perquè tenim targetes de socis i ho poden comprovar" va explicar l'encarregada d'un altre establiment ubicat a la zona comercial de la ciutat. Només un dels comerços va poder confirmar la presència de visitants de Barcelona arribats amb l'alta velocitat. "Un grup de jubilats ens va comentar que, aprofitant el 40% de descompte, van voler estrenar el TAV i visitar la ciutat" va remarcar una de les joves encarregades de la botiga.

Tampoc els viatgers procedents de Barcelona amb el Tren d'Alta Velocitat del migdia van manifestar cap intenció de consumir en els comerços de la capital gironina. La majoria eren originaris de la província de Girona, però la resta van acudir ahir a la ciutat per visitar la parella, la família o per visitar la ciutat, però no per consumir en les rebaixes.

"He vingut per visitar la meva família que viu aquí i en principi no aniré de rebaixes" va explicar la Rosario. Com la Roser, que va remarcar que l'objectiu del viatge era únicament estrenar el TAV. Tampoc en Josep de Granollers arribava amb la intenció de comprar en els establiments gironins. "Hem vingut a dinar i a conèixer la ciutat, però no tenim cap intenció d'anar de botigues ni de rebaixes" va remarcar acompanyat dels seus fills, il·lusionats per haver pogut estrenar el tren.