El grup de CiU haurà de renomenar als seus càrrecs de confiança un cop es produeixi la renúncia de Jaume Torramadé a la presidència de la Diputació. Amb la seva marxa, el nou president tindrà potestat per escollir un nou cap de gabinet i un d'adjunt. A més, CiU també cobrirà la baixa d'Eduard Custey -que era assessor a la Diputació- amb la incorporació de Josep Puigbert, que havia estat cap de gabinet a Figueres amb Santi Vila i anteriorment havia treballat a El Punt-Avui.

La nova alcaldessa figuerenca, Marta Felip, va decidir incorporar Eduard Custey, per a qui es crearà un nou lloc de treball de coordinador i assumirà unes funcions de "coordinació operativa" de l'acció de govern, segons va explicar l'alcaldessa en l'últim ple. L'alcaldessa -que també és diputada provincial- va justificar aquest canvi per la voluntat de dotar l'Ajuntament d'un lloc de treball amb un perfil més operatiu. El figuerenc Eduard Custey era fins ara assessor a la Diputació, entre els càrrecs de confiança de CiU; va ser director de gabinet de Santi Vila en el seu primer mandat d'alcalde de Figueres i va formar part de l'equip més proper de Santi Vila durant l'última campanya electoral.

CiU també haurà d'afrontar nous relleus arran de la crisi pel cas Torramadé. Amb la gairebé segura renúncia de Jaume Torramadé, actual president de l'ens provincial, es dóna per fet que hi haurà un relleu en el seu equip de confiança. Així, es preveu que el nou president, que serà Joan Giraut, haurà de substituir l'actual cap de gabinet, Josep Maria Bros i també l'adjunta al gabinet de presidència, Rosa Pórtulas.

En el grup de CiU ha provocat un cert malestar la manera de treballar de Josep Maria Bros, que es troba de vacances des del passat desembre. Bros ha estat també protagonista del cas Torramadé en ser el principal suport del president i en haver participat directament en l'adjudicació d'informes a l'advocat que assessorava Torramadé.

Com a persona de la més estricta confiança de Jaume Torramadé, Josep Maria Bros va assumir el passat 1 de maig les tasques de "coordinador aeroportuari i transport aeri". En el ple del 17 d'abril, es va acordar que se li pagaria un suplement de 900 euros per fer aquesta feina, a més de la de cap de gabinet de presidència.

El passat octubre, Torramadé i el seu cap de de gabinet, Josep Maria Bros, van fer un encàrrec al despatx de Rafael Entrena. Es tractava de redactar un "dictamen" sobre la possibilitat de "finançament de companyies aèries que puguin operar a Girona", per l'import de 19.360 euros. La despesa es va imputar al DipLab, un organisme creat pel mateix Torramadé i que ha estat criticat fins i tot pel mateix grup de CiU perquè no ha complert amb la feina encarregada durant el 2012.

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, va pagar tres dies abans de plegar un dels informes encarregats a l'advocat que el va assessorar per negociar amb Minerva Amador. El dictamen sobre les ajudes a les companyies aèries va costar 19.360 euros a la Diputació. L'ens provincial havia encarregat un segon informe per valor de 20.000 euros, que havia demanat a Rafael Entrena el mateix Torramadé en els primers dies de desembre.

L'ordre de pagament de l'informe a Rafael Entrena sobre companyies aèries es va fer el 7 de desembre, un divendres enmig del pont de la Constitució. El despatx Entrena havia emès la factura amb data del mateix dia 7 de desembre, malgrat ser un "pont" festiu.

El mateix dia 7 de desembre, Josep Maria Bros comunicava per escrit el tancament de l'expedient de contractació. El 10 de desembre Jaume Torramadé anunciava en roda de premsa que deixava temporalment el càrrec.