L'Ajuntament de Palafrugell va iniciar ahir el procés administratiu per al nou contracte dels serveis de neteja viària, mercats, platges, recollida de residus municipals de procedència domèstica, no domèstica, recollides específiques, el seu transport a l'abocador i per a la gestió de la deixalleria, amb la seva aprovació en el ple. La durada del contracte dels serveis serà de vuit anys, amb possibilitat d'una pròrroga de dos anys (un més un). El plec de clàusules d'aquest contracte estableix el preu del contracte en 3.566.098,11 euros (IVA inclòs) millorable a la baixa.

La proposta del plec de clausules es va votar ahir al ple i va comptar amb el suport de l'equip de govern (PSC i CiU), i els grups de l'oposició ERC i PP. L'Entesa es va abstenir. Els grups de l'oposició van coincidir en valorar el fet que una empresa externa realitzi el control perquè el servei s'ajusti al que diu el contracte. ERC va manifestar que "hauríem apostat més per la recollida porta a porta" o canvis en la recollida de camions.

Entre les principals novetats i mesures de millora del nou contracte hi ha: concentrar els serveis en una única empresa, de manera que només es manté amb el Consell Comarcal la recollida d'iglús i alguns contenidors d'envasos en les zones menys sensibles, mentre que la resta de recollides, especialment en les zones més sensibles s'assumeixen directament; les àrees de contenidors disposaran de les cinc fraccions, amb les mínimes excepcions que siguin necessàries per raons d'espai; o s'ampliarà l'àmbit de la recollida porta a porta domèstica ja que el fet de disposar de vehicles de recollida més petits permetrà millorar l'accés a determinats carrers.