El portaveu del grup Independents per les Planes-PM, Josep Soler, ha considerat que l'alcalde, Eduard Llorà (CiU), hauria d'estar més temps a l'Ajuntament. Soler ho va exposar en el decurs de la valoració del 2012 a Ràdio les Planes. "Hauria de ser una persona més assequible", va valorar. També va criticar les condicions laborals del nou secretari, el qual segons va dir "cobra el mateix que l'anterior, mentre que nomes ve 2 dies a la setmana". Va recordar que l'anterior estava a l'Ajuntament tota la setmana".

Soler va atribuir els problemes de governabilitat de l'Ajuntament al fet que després de les eleccions no s'hagués consensuat un equip format pels 3 grups representats al consistori:CiU, Independents per les Planes-OM i el Grup Unitat Planenca. Soler que té 4 dels 9 regidors de l'Ajuntament va valorar que " CiU va decidir governar en minoria i ara es troben que per les decisions importants necessiten el vot dels altres grups". Va valorar que "CiU encara no té clar que ha de consensuar molts temes i el diàleg no hi és o és molt petit".

Va posar com a exemple que "ens convoquen a una reunió, però van amb els papers ben molls". També va indicar que encara els falta informació dels pressupostos del 2013. "Per això hi vàrem votar en contra", va aclarir. Soler va indicar que si els demanessin per entrar a les Juntes de Govern hi anirian "si és per treballar, sí" va dir. En canvi , va afegir "si només és per escoltar, no".

En referència l'estat de desacord en les temàtiques importants al ple de les Planes, Soler va explicar que "un dels temes en desacord va ser una inversió al riu que no estava assegurada". Va precisar que "després es va aprovar de dret a través d'un decret d'alcaldia i es va adjudicar directament". Va considerar el cop de decret de l'alcalde, Eduard Llorà (CiU) com una de les accions que desacrediten la política, encara que sigui a nivell muncipal. "En aquests moments de descrèdit polític són coses que no haurien de passar", va dir.

Entre el conjunt de valoracions anuals va exposar el procés de revisió cadastral efectuat al 2012 a les Planes. "Sempre és dolorosa", va especificar. Va qualificar la revisió d'acte de justícia tributària i va opinar que "cada 10 anys se n0'hauria de fer una".

"Una sort", va ser la qualificació que, per a ell, va obtenir el pla d'ajust atorgat a l'Ajuntament a la repesca. "Si no anàvem directament a una intervenció", va dir.

En tant que les actuacions, Soler va indicar que cal fer la urbanització dels carrers de can Bagué i del Pla.

Poc després de la valoració de Soler, l'alcade, Eduard Llorà (CiU), també a Ràdio les Planes va explicar que consumirà fins al límit l'inici de les obres d'urbanització i millora dels carrers del Pla i de can Bagué. Va indicar que els terminis establerts per la Generalitat són el 31 de juny pel carrer de can Bagué i el 31 de desembre pel carrer del Pla. De la Generalitat depenen els ajuts del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), sense els quals l'inici de les obres seria impossible. "Per tant les obres s'acostaran al 2014", va preveure.

"Relació normalitzada"

Pel que fa a les relacions amb l'oposició, Llorà va valorar que "la relació s'ha normalitzat". Va afegir que "hem anat a plens, en els quals ens han tombat punts". Va recordar que en un ple els van rebutjar la normativa de la Llar d'Infants i que, després, els el van aprovar millorat. En conseqüència va opinar que "els debats són positius". Llorà va definir de coherents les argumentacions del gup Independents per les Planes-PM. Va preveure una millora de relacions entre tots els grups en el decurs del 2013.