Que un assumpte trigui 14 anys a jutjar-se pot comportar, en ocasions, que les víctimes morin. I això és precisament el que ha passat amb el matrimoni que va denunciar per estafa immobiliària l'empresari que volia comprar el Girona FC, Ricardo Dilmé Clavaguera. Els dos fa temps que són enterrats i el judici, que s'havia de celebrar ahir, ha quedat suspès sense data perque s'ha hagut d'oferir als descendents de les víctimes la possibilitat de seguir mantenint l'acusació. Disposen de trenta dies per pronunciar-se.

A Dilmé Clavaguera i la seva sòcia Linda Reyes Leather els van denunciar per la presumpta compravenda fraudulenta d'un habitatge de l'Escala que el matrimoni tenia hipotecat. Les víctimes s'havien posat en contacte amb l'acusada per tal que, a través de la seva empresa financera, renegociés amb el banc la hipoteca que pesava sobre la vivenda i que ascendia a 65.671,67 euros. Aquesta, en canvi, els va ensarronar fent-los creure que l'import del deute era molt superior (96.161,94 euros) i que el banc estava a punt de produir-se l'execució hipotecària per falta de pagament, de manera que els va recomanar desprendre's de la finca. Prèviament, la dona s'havia conxorxat amb Dilmé Clavaguera per tal d'apoder-ar-se de l'immoble.

La intervenció en aquest assumpte de l'empresari que volia comprar el Girona FC es va circumscriure, segons indica el fiscal, a presentar-se com la persona que volia adquirir la propietat pagant-ne el deute pendent i 12.020,24 euros més pel mobiliari.

El matrimoni va acceptar i, en el moment de la firma, Dilmé Clavaguera els hauria lliurat un xec per valor de 33.055,67 euros d'un compte que estava cancel·lat, cosa que va impedir als afectats fer-lo efectiu. Per la seva part, Linda Reyes Leather va demanar-los que li entreguessin un poder notarial per poder resoldre els possibles problemes bancaris que poguessin produir-se. No obstant, va usar el poder fer-se amb 20.680,83 euros del compte del matrimoni.

Per la seva part, Dilmé Clavaguera va cancel·lar el deute que pesava sobre la casa -62.193,33 euros- i va aconseguir vendre la finca a una tercera persona per valor de 90.151,82 euros, cosa que li va proporcionar uns beneficis de 24.480,15 euros.