Tercer gran operatiu contra el tràfic de drogues en sis mesos al Baix Empordà. La Guàrdia Civil va arrestar el passat desembre 12 persones a Sant Feliu de Guíxols per presumptes delictes contra la salut pública en forma de síntesi i tràfic de cocaïna i marihuana. En tres escorcolls, els agents van comissar un quilo i mig de cocaïna i gairebé mig de marihuana.

L'operació va arribar al seu zènit el passat 18 de desembre, quan l'Institut Armat va procedir a la detenció de 12 persones després de setmanes d'investigació sobre l'existència d'un grup organitzat que, des de Sant Feliu, es dedicava a la venda d'estupefants per tota la província. Tots els sospitosos eren d'origen dominicà, i es va investigar l'entrada de diverses partides de cocaïna a la demarcació per a la seva distribució a diferents municipis.

El passat dia 18 de desembre es va procedir a culminar la investigació procedint a la detenció de 12 persones, nou homes i tres dones, alguns d'ells amb diversos antecedents policials. Després dels arrestos es va procedir a l'escorcoll de tres domicilis a de Sant Feliu, on s'hi van trobar 1,5 quilograms d'una substància que va donar positiu a la cocaïna, 450 grams de marihuana, balances per la pesada i manipulació de la droga, vuit telèfons mòbils, diverses joies i 1.650 euros en efectiu. Segons va informar ahir la Guàrdia Civil, l'operació continua oberta i no es descarten noves detencions. De tot això es van instruir diligències que van ser posades a disposició judicial juntament amb els detinguts i la substància intervinguda.

A aquesta operació cal sumar-hi les dues que el Cos Nacional de Policia (CNP) va efectuar a Sant Feliu i rodalies des d'aquest estiu. Des del maig i fins a l'estiu es va seguir un grup de traficants d'haixix que operaven a Sant Feliu i Llagostera venent droga que compraven a la corona metropolitana. Es van comissar més de 500 quilos d'aquesta droga tova. El passat octubre, a Calonge i Palamós el CNP va desmantellar un altre laboratori de cocaïna i uns 800 grams de droga ja llestos per a la seva venda.