L'Ajuntament d'Arbúcies no pot executar les tres grans obres que havien de marcar aquest mandat per falta de finançament i per aquest motiu, l'alcalde Pere Garriga (Entesa) assegura que no poden posar data per començar-les o reprendre-les. En concret es tracta de poder engegar la reforma integral del carrer Camprodon, el principal eix comercial de la vila i una obra que el batlle considera "urgent i necessària" i també, continuar amb la següent fase del futur centre d'arts escèniques de les Naus Ayats. L'última gran obra pendent, és engegar la nova biblioteca municipal a Can Delfí.

Tots tres grans projectes de moment es troben sine die i el motiu és la situació econòmica que viu l'ajuntament d'Arbúcies. Garriga assegura que el consistori compta amb nou milions de deute i que mostra de la mala situació és que el nou pressupost de la corporació municipal s'ha hagut de retallar en 2,7 milions respecte al del 2012. A més assegura que per comprovar que les arques estan buides només cal veure que anys enrere l'ajuntament comptava amb un pressupost de més de 9 milions quan l'actual és de 6,5 milions.

Tot i tenir aquestes obres per començar i sense data, l'Ajuntament ha decidit incloure-les en el nou pressupost i segons destaca l'alcalde d'Arbúcies s'ha fet perquè estan pendents del pressupost de la Generalitat que s'aprova la primavera i que si en el nou compte del Govern català s'hi inclogués una partida pel Pla de Barris. I si fos així, potser, diu el batlle podrien fer part d'alguna de les obres.

En concret, la que es veu més prioritària per part de l'equip de govern de l'Entesa és reformar el carrer Camprodon. L'alcalde destaca que voldria poder-la engegar enguany i fer-la amb dos anys ja que és el què els marca la situació de crisi. Amb tot, Garriga afegeix que també podrien iniciar l'obra penalitzant els veïns amb contribucions especials però diu que no es farà perquè com l'Ajuntament, els veïns també passen mals moments econòmics.