L'entitat Càritas d'Hostalric ha repartit 22,2 tones d'aliments durant tot l'any 2012 al municipi. Els beneficiaris són famílies del municipi que han rebut 1.436 lots formats per aliments bàsics. En concret, els productes sumen un total de 22.238 quilos i d'aquests, el 76 per cent -11.760 quilos- van ser productes comprats per l'ajuntament d'Hostalric i 10.308 quilos procedien del Banc d'Aliments i la resta, Càritas els va aconseguir en diferents recaptes que es van fer al municipi d'Hostalric.

Càritats d'Hostalric ajuda actualment 67 famílies de la vila, 37 de les quals són de nacionalitat espanyola, 14 de marroquines, 17 de subsaharianes i nou de diferents països d'Europa i Amèrica. Pel que fa al nombre d'entregues de lots d'aliments, si es compara amb l'any 2011, es va mantenir. I quant al mecanisme pel qual es fa aquesta entrega, en un comunicat, l'Ajuntament destaca que totes les famílies a les quals Càritas reparteix aliments són seleccionades pels serveis socials del consistori, i en tots els casos són famílies que travessen una precària situació econòmica.

Sopar solidari a la Domus

El centre d'innovació gastronòmica la Domus Sent Soví, que treballa per a la promoció dels productes de la terra i dóna suport a les empreses agroalimentàries catalanes i es solidaritza amb la continua demanda d'aliments. Per això, organitza un sopar solidari el 25 de gener, a l'espai de restauració de la Domus amb els actors Carles Xuriguera i Rafel Faixedas com a padrins. Els beneficis del sopar serviran aniran destinats al Banc dels Aliments de Girona.