El grup d'ICV-EUiA de Blanes va revelar ahir noves irregularitats que s'haurien comès en el festival infantil Fantasyland celebrat a la Ciutat Esportiva de la localitat durant el Nadal i va anunciar que presentaran una moció en el proper ple perquè l'Ajuntament no contracti més l'organitzador de l'esdeveniment per haver demostrat no tractar bé els seus treballadors.

Després de dies recollint informació, el portaveu del grup, Joan Salmeron, va explicar ahir nous detalls sobre el Fantasyland. Salmeron va revelar que, segons la informació recollida, l'organitzador només tenia permís de l'Ajuntament de Malgrat per repartir propaganda i no de la resta de pobles on ho va fer del Maresme, la Selva, el Baix Empordà i el Gironès. "Sembla ser que no en tenien ni a Blanes", va afirmar Salmeron, que va comentar que això podrien suposar incomplir les ordenances.

A més, a banda que els joves que van treballar al parc no tenien contracte laboral i un sou insignificant -com s'havia denunciat-, Salmeron va explicar que tampoc "no tenien les titulacions de monitor corresponent", un fet rellevant tenint en compte que es tractava amb nens i nenes, va apuntar. I va recordar que l'organitzador, David Sance, va fer signar als joves que van treballar al festival "un document que manifestava que tots eren col·laboradors voluntaris", malgrat comprometre's a pagar-los 150 euros per deu dies de feina amb una jornada de deu hores.

Per altra banda, Salmeron també va explicar un episodi que posaria de manifest la manera d'actuar de Sance. Segons va revelar el portaveu, durant el festival es va produir un accident laboral d'una treballadora de l'empresa de neteja subcontractada (CLECE), que en caure un plafó -que van muntar els mateixos joves- s'hauria tallat algun tendó d'un dit de la mà. I quan se li va demanar el certificat de l'assegurança, Sance "es va negar, al·legant que el mal se'l podia haver fet en qualsevol moment", va explicar Salmeron, que va afegir que el va acabar facilitant "després de moltes pressions". Uns dies més tard, però, Sance "volia denunciar a les treballadores de la neteja, al·legant un robatori de material". Tot i que Sance "va recular" i no va denunciar, després que les treballadores demanessin les imatges de les càmeres de la Ciutat Esportiva, va explicar.

Per tot plegat, des d'ICV-EUiA van anunciar que presentaran una moció al ple, on es demanarà que l'Ajuntament "no torni a concedir els espais municipals a David Sance, sota cap motiu, ja que aquesta persona no ha demostrat un tracte correcte cap als seus treballadors". Es reclamarà també que el consistori demani a Sance "la còpia dels contractes legals dels treballadors". I per últim, que doni les titulacions de totes les persones que van treballar al parc. Un cop tinguin la informació, ja decidiran si fan més accions, va apuntar.