Els veïns de Palau-saverdera seran els encarregats d'escollir el palauenc de l'any, la persona que en els darrers dotze mesos consideren que hagi contribuït a la població. L'Ajuntament ha obert un procés de participació ciutadna.

El procés ja ha començat i fins a l'1 de mçar qualsevol persona que estigui empadronada a la població podrà proposar candidats. Es podrà fer físicament entregant un paper a l'Ajuntament o enviant un missatge al facebook a Balcó de l'Empordà o al correu premsa@palausaverdera.cat.

A partir de març i durant un mes i mig es donaran a conèixer els candidats i pels mateixos canals, i la web, podran escollir tres finalistes.

La següent fase començar l'1 de maig i durarà 19 dies durant els quals s'haurà d'escollir el guanyador. A banda dels canals habituals, també es col.locarà una urna durant la celebració de la Festa de la Vellesa.

L'Auntament va aprovar a l'estiu iniciar aquest procés de participació ciutadana per tal que siguin els veïns els que valorin la persona que és mereixedora d'aquesta títol.

El palauenc o paluenca de l'any serà la persona que hagi obtingut més vots durant la darrera votació de candidats finalistes i en cas que es produeixi un empat, s'obrirà una nova ronda de votacions entre els empatats. La setmana següent de tancar-se el procediment de participació ciutadana es farà selecció de la persona seleccionada que rebrà una distinció per part de l'Ajuntament com a reconeixement del seu mèrit. L'acte tindrà lloc durant la celebració de la Fesat Major d'estiu.