Roses i Cadaqués van registrar un terratrèmol, un petit moviment sísmic d'1,7 a l'escala de Richter que no es va notar a les poblacions. És el vuitè que s'ha produït a les comarques gironines en el darrer mes, tots d'intensitat molt baixa. Com publicava Diari de Girona, a Palamós se'n va registrar un de 2,1 graus el dilluns. Es tracta de moviments normals que no causen danys i poques vegades es perceben.

Segons les dades de l'Institut Geogràfic Nacional, el terratrèmol es va produir quan passaven sis minuts de les deu del matí en una zona entre el nucli de Roses i Cadaqués, a Cap de Creus, a una profunditat de dos quilòmetres. En poques ocasions, segons els simòlegs, els terratrèmols d'aquestes magnituds són percebuts per la població. Segons l'Institut Geològic de Catalunya, és a partir de 3 graus que un terratrèmol comença a fer notar prop de l'epicentre, sense causar danys. Aquest seria un dels casos, tot i que algun veí diu haver-lo notat. Ni la Policia Local de Roses ni la de Cadaqués van rebre cap avís ni informació informant de moviments sísmics. Un dia després se'n produïa un altra a Palamós amb circumstàncies similars. Amb una intensitat de 2,1, l'epicentre va tenir lloc mar endins, el que encara fa més difícil que el moviment pugui arribar a sentir-se a terra. Aquest tipus de moviments són habituals i es reparteixen al llarg de l'any per tot el territori. Només a les comarques gironines i en els darrers trenta dies, segons les dades de l'Institut Geològic de Catalunya, se n'han registrat vuit, a les comarques de la Selva, el Gironès, el Baix i l'Alt Empordà, i el Ripollès. El més important en intensitat seria el de Palamós. La fondària a la qual s'han situat els epicentres ha estat d'entre 12 i 2 quilòmetres.

Per la intensitat de tots i el fet que no es perceben fins a 3 graus, es dedueix que cap d'aquests hauria estat percebut. Es dóna la circumstància, però, que a la zona de Roses, a principi d'any del 2012 entre gener i febrer. Cadaqués i Roses en van registrar tres els dies 22 (1,4), 25 de gener (1,5) i 8 de febrer (2,5). Tots tres van ser percebuts, sobretot el soroll, com petites explosions, explicaven els veïns. Els epicentres eren entre 3 i 4 quilòmetres, però una àrea de cap de Creus, el que podria haver explicat que se sentissin i que fessin anar de corcoll els cossos de seguretat fins que van tenir coneixement de què es tractava. A un quilòmetre de profunditat, també al nordest de Roses es va produir el darrer de 2,5 graus. En ser superior als dos graus va generar un avís de l'Institut Geològic. Va tenir lloc cap a tres quarts de sis de la matinada i es va sentir de diverses poblacions properes. Els sismòlegs van apuntar que a Catalunya se'n produeixen uns 800 l'any similars, de petita insentitat.