El portaveu del grup d'ERC i alcalde de la Bisbal d'Empordà quan es va aprovar el projecte constructiu de la biblioteca comarcal, Lluís Sais, ha lamentat la "deslleïaltat" de l'actual govern (PSC i CiU) per les valoracions que ha publicat el batlle Òscar Aparicio a les xarxes socials sobre la sentència que ordena l'enderroc parcial d'aquest equipament i que atribueix la "infracció legal" a l'anterior govern (d'ERC i CiU). En aquest sentit, Sais recorda a Aparicio que "no hem fet mai ni ús partidista ni interessat, ni tampoc ho farem ara" d'altres sentències d'actuacions de governs anteriors. Així, apunta que "mai hem retret actuacions d'altres mandats perquè estaven informades favorablement pels tècnics", com en el cas de la biblioteca comarcal. Així, apunta que "el procediment està avalat per quatre informes favorables dels Serveis Tècnics municipals", per la qual cosa "ens sembla impropi i gens addient per part del màxim responsable del municipi" les manifestacions del batlle.

El republicà recorda que si en aquest equipament hi ha hagut irregularitats en la construcció, com indica la sentència, aquesta situació es repetirà a tots els equipaments de la ciutat "perquè s'han fet seguint els mateixos criteris que la biblioteca", ha afirmat Sais. En aquest sentit, afirma que les paraules de l'actual alcalde deixen constància d'"absurditat" i "temeritat", atès que "com a regidor integrant de governs anteriors, s'acusa a sí mateix de cometre 'irregularitats' i 'infraccions legals', així com acusa també a la resta de regidors i regidores dels diferents governs municipals que des del 1982 i, segons informen dels Serveis Tècnics municipals, han aplicat la mateixa normativa en la construcció dels diferents equipaments comunitaris de la nostra ciutat".

Sais recorda que CiU, actual membre del govern, també va votar favorablement a aquest projecte i retreu als socialistes que si les irregularitats del projecte eren evidents com diu, no van presentar cap al·legació. Aparicio ha replicat que si parla d'irregularitats és perquè hi ha una sentència que ho diu, afegeix que el PSC ja va advertir-ho en plens i que tot això es podria haver estalviat si els haguessin fet cas i l'anterior govern "hagués actuat amb prudència".