Ricardo Dilmé Clavaguera no vol passar per estafador i indica que és a resultes d'haver sigut enganyat per una intermediària, Linda ?Reyes Leather, que ha acabat acusat pel fiscal per la presumpta compravenda fraudulenta d'un habitatge de l'Escala que un matrimoni ?estranger tenia hipotecat l'any 1999.

La parella va contactar amb l'acusada amb la intenció de renegociar el deute que pesava sobre l'immoble, el qual ascendia a 65.671,67 euros. No obstant, Reyes Leather els va fer creure que l'import era molt superior i s'enfilava fins als 96.161,94 euros. A més, els va assegurar que el banc estava a punt de fer efectiva una execució hipotecària per falta de pagament i els va recomanar vendre la propietat.

En aquest punt, el fiscal creu que l'acusada va conxorxar-se amb Ricardo Dilmé Clavaguera per tal d'estafar el matrimoni, extrem que aquest darrer nega al·legant que la seva relació amb Reyes Leather es va circumscriure únicament a la intermediació que aquesta va realitzar en la compravenda de la casa després que un col·laborador seu li proposés fer negocis amb la dona, que administrava l'empresa The Foreing Office. I és en aquesta acció que es produeix l'estafa.

Dilmé Clavaguera indica que va pactar amb el matrimoni fer-se càrrec del deute pendent i el pagament dels mobles de l'interior de la casa. A més, va sol·licitar que se li entregués un poder notarial que li permetés operar amb el banc per cancel·lar la hipoteca i així revendre la finca lliure de càrregues. Afegeix que aleshores Reyes Leather també va demanar un poder especial, que és el que hauria utilitzat per buidar el compte corrent del matrimoni a esquenes de tots.

L'empresari indica que ambdues accions -la compravenda i el buidat del compte corrent- estan completament desvinculades. Indica que ell només va complir amb l'acord de compravenda en fer entrega dels diners acordats per la finca i refereix el seu desconeixement respecte al fet que la intermediària hauria inflat el deute hipotecari enganyant el matrimoni i, de passada, a ell com inversor.

De fet, Dilmé Clavaguera va aconseguir vendre la finca a uns tercers que, al seu torn, la van revendre a uns altres compradors que són els que van acabar rebent una notació de querella sobre la finca després que el matrimoni estranger descobrís l'estafa de la que hauria sigut víctima per part de la intermediària. La notació és va impugnar i va quedar sense efecte però el fiscal va acabar imputant també l'empresari gironí per aquest afer.

El judici havia de celebrar-se dilluns passat, 14 anys després dels fets, però el matrimoni fa temps que va morir i ara han de ser els seus descendents els que ?decideixin si tiren endavant amb l'acusació per estafa o bé si desisteixen. A banda, es desconeix també el parador de la principal acusada.