Les comarques gironines van tornar a viure ahir un matí gèlid, que va provocar que costés moltes hores que les temperatures anessin pujant. De fet, molt més del que és habitual. És el cas de la ciutat de Girona i moltes de la poblacions del Gironès -com Fornells de la Selva, Cassà o Vilablareix- que no van superar els dos graus positius fins a les onze del matí. A més, per segon dia consecutiu es van tornar a registrar mínimes per sota dels zero graus a la Garrotxa, el Ripollès, el Baix Empordà o el mateix Gironès.

La mínima més baixa va ser a Molló amb -5,7 -segons dades de l'Observatori Meteorològic de Catalunya-, però aquestes temperatures tant baixes van ser habituals a tot el Ripollès i la Garrotxa, on es van registrar -5,6 a Sant Pau de Segúries i a la Vall d'en Bas, -5,4 a Núria o -4,3 a Olot. Les mínimes registrades al Gironès també van ser força destacades amb -4,4 a Fornells de la Selva, -3,9 a Girona Ciutat o -3,4 a Cassà, entre d'altres localitats. Si bé, en gairebé totes aquestes poblacions les mínimes d'ahir van ser superiors a les registrades dimarts amb alguna excepció com va ser el cas de Portbou.

Un altre dels fenòmens que es va reproduir ahir va ser una gran amplitud tèrmica entre la temperatura màxima i la mínima en alguns punts de la comarques gironines. Va ser el cas de Girona, on la màxima va ser de 10,3 graus i la mínima va ser de més de 14 graus menys (-3,9) o de Cassà, on la diferència també va ser de més de 14 graus.

Obren totes les escoles

Totes les escoles del Pirineu van obrir ahir amb normalitat després que la intensa nevada de dimarts impedís a alguns alumnes assistir a classe. Així, les escoles de Planoles i de Tírvia (Pallars Sobirà) van obrir ahir les seves portes després que no ho poguessin fer dimarts. Pel que fa el transport, només una quinzena d'alumnes del Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça van haver de desplaçar-se a l'escola pels seus propis mitjans i la resta del transport escolar, inclòs el de Naut Aran, es va dur a terme amb normalitat. A les demarcacions de Girona i la Catalunya Central no hi va haver afectacions en aquest sentit.

Per la seva banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat va mobilitzar en les últimes hores una cinquantena de màquines llevaneus arran del darrer episodi de nevades al Pirineu i Prepirineu. La major part de les actuacions es van dur a terme a la demarcació de Lleida i a les comarques centrals, amb la mobilització de 22 i 18 màquines, respectivament; seguit de les sis de les comarques de Girona i les tres a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En les últimes hores, es van realitzar als habituals tractaments preventius (estesa de fundents) i les tasques de caràcter curatiu (retirada de neu) es van centrar bàsicament a les zones de muntanya.

Per altra banda, el temporal que afecta sobretot al Pirineu va deixar ahir gruixos de neu de fins a 1,19 metres a Certascan, 1,06 metres de gruix al Lac Redon (2.347 m), 90 centímetres a Saseuba (2.228 m), 79 a la Bonaigua (2.266 m), 69 a Boí (2.535 m), 67 a Vielha, 12 a Das i 9 centímetres a Sort.

Arreu de Catalunya, també es van produir fortes ratxes de vent, que van arribar als 111 km/h a Espot (2.500 m), gairebé als 90 km/h a Queralbs, 83 km/h a Alguaire, a Montserrat (920 m) van registrar ratxes de 79 km/h, i Benissanet, els Ports de Tortosa (1.000 m) i Salòria (2.400 m) han tingut ratxes de 75 km/h, segons va informar el Servei Meteorològic.