El Mercat Municipal de Blanes fa temps que no va bé. Hi ha moltes més parades tancades que no pas obertes. I les que resten obertes amb algunes excepcions que es podrien comptar amb els dits de les mans, resisteixen com poden una davallada crònica, però, constant de compradors que, a més, aquests últims dos o tres anys amb la crisi han vist disminuïda la seva capacitat de despesa.

Com ja havia argumentat en algun altre article, les causes del lent declivi del Mercat Municipal de Blanes són complexes i diverses: la dificultat d'accés per les escales de la seva façana principal, els problemes de climatització hivernal i estival, el llarg litigi de titularitat que va enfrontar els propietaris amb l'ajuntament, la competència d'altres botigues properes i grans superfícies, la manca d'atractiu (en general) en l'exposició de mercaderies, etc. Però, n'hi ha una altra que si bé fins ara no hauria resultat definitiva del tot, ha tingut molt a veure en la història de desamor dels blanencs amb el seu mercat: no disposar d'un pàrquing sota l'edifici i, també, de poques opcions per aparcar en els carrers propers.

Unes opcions que des de fa pocs dies s'han convertit en opcions de pagament. En zona blava. Només els faltava això a la gent del Mercat!: que la desmesurada (excessiva?) política municipal de convertir en zona blava tot els carrers i les places que es pugui (Hort de la Perla, Onze de Setembre, Mas Marot, etc.) dissuadeixi uns quants blanencs més, encara, a l'hora d'anar-hi a fer les seves compres. Algú podria argumentar que les zones blaves afavoreixen la mobilitat i rotació de vehicles. D'acord. També ho fan els discs d'estacionament limitat ( una hora) i gratuït que ofereixen algunes viles properes (Malgrat) als seus veïns i contribuents.

Decididament, a diferència de tantes ciutats i pobles d'arreu del món on els seus atractius i coloristes mercats (moderns o renovats) són inevitable punt de referència i visita comercial i/o turística, el Mercat de Blanes sembla, malauradament, destinat a continuar esllanguint-se a poc a poc.