L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha iniciat les gestions per promoure l'obertura de locals buits al barri del Puig i Eixample de Llevant, una zona de la ciutat que ha tingut al llarg dels anys una forta regressió comercial. Segons fonts municipals, els propietaris de locals comercials buits d'aquesta zona, així com els interessats a ubicar-se en aquest sector disposaran d'un seguit d'ajuts i altres incentius que poden arribar a ser del 50% de les obres de posada en marxa del negoci.

L'alcalde, Joan Alfons Albó, i el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu, Joan Puig, han signat aquest dimecres un conveni per unir esforços de manera que el barri del Puig i Eixample de Llevant recobri paulatinament vida econòmica i comercial després del procés de regressió manifest.

El conveni estableix que l'Ajuntament aportarà a la Cambra 9.000 euros per tal que promogui dues vies d'actuació: elaboració d'una base de dades de local buits -4.000 euros-, i un projecte de tasques de mediació -5.000 euros- per elaborar unes condicions comunes que facin avantatjosa la implantació de nous negocis al sector.

Aquest barri s'ubica en una segona línia, rere la ciutat històrica i el balcó marítim, i té des de fa temps molts baixos comercials desocupats o tancats, cosa que comporta també una pèrdua d'imatge i d'oportunitats en nombrosos trams de carrers, entén l'Ajuntament. En marxa hi ha el Pla de Barris per impulsar de nou aquest sector a tots nivells, ja sigui amb aspectes socials, culturals o econòmics.

Amb l'acord de col·laboració de les dues institucions es pretén promoure la renovació del teixit comercial existent, atreure'n de nou, i d'altra banda, mitjançar per posar en actiu els baixos comercials que estan actualment desocupats. El conveni és de sis mesos i l'Ajuntament ha optat per escollir la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols perquè és una entitat que coneix i comprèn la realitat empresarial del territori, coneix l'administració i coneix també el món immobiliari local.

La Cambra treballarà durant els tres primers mesos per fer arribar a l'Ajuntament un llistat exhaustiu amb tots els locals buits de la zona o que siguin susceptibles de tenir-hi una activitat econòmica. Entre altres aspectes, la base de dades contindrà elements com la identificació de finca i propietari, dades de superfície, estat de conservació de terra, sostre, parets i tancaments exteriors, si disposa de serveis, climatització, conservació de la façana exterior, normativa aplicable, si està en venda o lloguer i quina és la seva potencialitat econòmica, entre molts altres descriptors. Un d'especialment important, i que tindrà rellevància en la base de dades, és conèixer si els propietaris s'avindrien a acordar condicions comunes a tot el sector que puguin fer possible l'arribada d'emprenedors.

Acabada la base de dades, s'incidirà en aquest punt. Així, des de la Cambra es buscarà la complicitat i col·laboració de propietaris o gestors dels locals buits per acordar condicions comunes que facin prou engrescador que les empreses o professionals es puguin ubicar a l'indret.