L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca estudia denunciar el Consell Comarcal de la Garrotxa per indefensió. La indefensió, segons ell, representaria l'argument de l'inici dels tràmits contra l'ens comarcal per la tramitació de la planta de Triatge a la zona de can Coma de Baixa al costat del Polígon de Politger. L'alcalde de Sant Jaume, Ferran Puig (UpSJ-AM) , va enumerar un segon procés juridic que, segons ell, començarà de manera inexorable en cas que el Consell faci l'aprovació definitiva del Pla Especial Urbanístic.

Precisament, l'aprovació inicial feta al maig del 2011 és la causa de la indefensió argumentada per l'Ajuntament de Sant Jaume. Ferran Puig va explicar, ahir, que el Consell Comarcal no va fer arribar ni el recurs de reposició, ni les al·legacions a la Generalitat. Almenys, segons ell, els representants del Govern presents a la reunió entre la Generalitat i l'Ajuntament no en tenien coneixement.

Ferran Puig va indicar que no hi haurà cap més reunió entre l'Ajuntament i el Govern i que ara el Govern decidirà amb tota la informació. És a dir la de l'Ajuntament i els organismes que li donen suport i la del Consell Comarcal.

Respecte a la del Consell Comarcal va assegurar que es tracta d'una informació més interessada a fer el centre de triatge a Sant Jaume de Llierca que a fer la planta en si mateixa.

Ferran Puig va recordar que en un principi el punt aconsellat pels tècnics era Sant Ferriol, però, ?segons ell, va ser desestimat per pressions de l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó (CiU). Després, segons va dir, van aconsellar el polígon de Begudà a Sant Joan les Fonts, punt que també va ser desestimat.

Finalment, segons ell, per consell dels tècnics i decisió dels polítcs convergents, el Consell va escollir els terrenys de can Coma de Baix a Sant Jaume de Llierca. Era l'any 2006, i Sant Jaume estava governat per un ajuntament de CiU que, segons Puig, seguia la línnia que marcava el Consell.

Va indicar que el trajecte de l'ens comarcal era posar el centre a Sant Jaume pel dret i sense compensacions. Per aconseguir-ho, segons va dir, va fer arribar només la informació que interessava la Generalitat.

Puig va indicar que desconeix si hi ha algun motiu fora del polític en l'interès del Consell Comarcal per posar el centre a can Coma de Baix.

L'alcalde va recordar que la imposició del centre de triatge va ser la causa de la victòria del seu equip a les passades municipals i que per solidaritat comarcal han proposat posar el centre de triatge comarcal dins dels límits del pla de Politger, cosa que consideren de més lògica perquè can Coma de Baix és al costat del riu.