"El 7 de desembre, juntament amb la memòria ambiental, el Consell Comarcal de la Garrotxava lliurar les al·legacions al Pla Especial Urbanístic del Centre de Triatge de la Garrotxa a la Generalitat", va exposar, al ple d'ahir, el president en funcions, Josep Berga(CiU). També va indicar que el recurs de reposició a l'avanç del pla de l'Ajuntament de Sant Jaume va arribar al Govern el 7 de març. Berga va defensar que el Consell ha tingut una especial cura en la tramitació administrativa de tot el referent al Centre de Triatge de la Garrotxa.

Va considerar que era difícil que el director general d'Urbanisme i la directora general de Medi Ambient dispossessin de tota la informació administrativa de la planta a la reunió que van mantenir dilluns amb l'alcalde i tècnics de l'Ajuntament de Sant Jaume. Trobada, a la qual el Consell no va ser present "perquè l'Ajuntament de Sant Jaume ni ens va trucar perquè hi anéssim", va dir Berga. El president va dir que "si en comptes de parlar amb la premsa, l'alcalde parles amb nosaltres potser ens entendríem".

El portaveu del grup d'ERC, Josep Garcia, va respondre que "quan li convé el president del Consell Comarcal parla amb Olot Televisió a través d'extenses entrevistes. En conseqüència va considerar que l'Ajuntament de Sant Jaume també té dret a expressar les seves posicions de manera pública quan li convingui i de la manera que vulgui.

Garcia va considerar greu que dos directors generals desconeixessin les contrarietats envers la ubicació de la planta de triatge a can Coma de Baix. Així va indicar que el desconeixement és un signe clar de la decisió final de la Generalitat, la qual és la que ha de fer l'aprovació definitiva del Pla Especial Urbanístic. Es a dir, va considerar que no tindran en compte la posició de l'Ajuntament.

Va qualificar d'obcecació la posició del Consell de desconsiderar la proposta de l'Ajuntament de fer el centre dins del polígon de Politger.

Berga també va qualificar d'obsessiva la posició de l'Ajuntament de no voler la finca a can Coma de Baix.