El grup municipal d'Esquerra Republicana ha reclamat que es concretin els llocs de treball dels actuals treballadors de l'Hospital Sant Jaume de cara a l'obertura del nou Hospital Comarcal de la Garrotxa. La regidora, Clara Casanovas (ERC), a la darrera roda de premsa del grup republicà a l'Ajuntament, va apuntar que té constància de preocupació i desànim entre els treballadors de l'Hospital. Per això va demanar garanties i plans de formació per tal d'adaptar-los als nous serveis que es preveuen a l'Hospital Comarcal. Va posar la diàlisi com a exemple.

Casanovas, també, va considerar que el canvi de l'actual patronat de l'hospital San Jaume per una fundació no és el millor sistema per dirigir l'hospital nou.

Va argumentar que " no creiem que sigui una millora que la Fundació que es proposa tingui majoria de patrons representants d'entitats no polítiques". Això no obstant, va valorar que davant de la llei de fundacions, ERC no hi pot fer res.

Va enumerar les esmenes que ERC ha presentat a la proposta d'estatuts de la nova fundació. Demanen que s'assisteixi a la gent de fora de la Garrotxa, que facin auditories, que la Creu Roja entri a la fundació, que hi hagi representants sindicals, que els membres de la fundació no cobrin, i que el gerent hi sigui present.