L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, confia en què el procés d'adjudicació de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) servirà de precedent per aturar la privatització del Centre d'Atenció Primària (CAP) del municipi, i de 7 consultoris locals de l'Alt i Baix Empordà.

A principis de mes l'Òrgan Administratiu de Recursos Contrac?tuals (OARCC) de la Generalitat va acceptar parcialment un recurs presentat per la companyia Agbar en contra de l'adjudicació d'ATLL a l'empresa madrilenya Acciona. L'OARCC va detectar irregularitats en aquesta adjudicació, fet que va portar la Generalitat a presentar un recurs contra el seu propi òrgan per defensar Acciona. A resultes d'això, el procés d'adjudicació està actualment paral·litazat a l'espera que el Govern prengui alguna acció.

Puig espera que l'adjudicació del CAP de l'Escala a la multinacional de la neteja Eulen agafi un camí similar al d'ATLL. Segons va declarar l'alcalde de l'Escala al Canal 10 Empordà, "el precedent d'ATLL pot ser la llum al final del túnel. Com a conseqüència d'una al·legació d'Agbar, la Generalitat ha hagut de fer-se enrere".

Puig té l'esperança que les al·legacions presentades per la Fundació Salut Empordà (empresa sense afany de lucre que gestiona actualment el CAP de l'Escala) serveixin per aturar l'adjudicació definitiva a Eulen, tal i com ha passat entre Agbar i Acciona. "Jo voldria pensar que en el nostre cas, totes les mancances que pugui tenir l'adjudicació es puguin revisar per tornar l'adjudicació a la Fundació Salut Empordà", va manifestar l'alcalde de l'Escala.