La Diputació i l'Obra Social la Caixa han publicitat una nova acció de creació d'espais oberts a l'Alta Garrotxa. L'acció que es duu a terme per quart any consecutiu té els objectius de millorar la presència d'animals salvatges, potenciar la ramaderia i evitar incendis forestals. El cost del projecte presentat és de 45.000 euros, dels quals 40.000 els posa l'entitat financera. Les actuacions ja es van iniciar el mes de desembre passat i intervindran sobre un total de 9,5 hectàrees, i impliquen la recuperació d'espais oberts i pastures en els termes de Camprodon (a la finca de Romagueres) i a Montagut i Oix (a la finca de Mas Costejà). Finalment, també inclouran una petita intervenció a Pera, on ja s'havia executat una primera fase al 2010.

Els treballs consisteixen en l'estassada de peus arboris i arbus?tius en zones potencials de pastura, que antigament havien format part de l'estructura d'espais oberts de l'Alta Garrotxa. Aquesta intervenció permetrà mantenir l'activitat ramadera actual a Pera i Romagueres, amb un total de 50 vaques. En el cas de Mas Costejà, l'objectiu és recuperar l'activitat ramadera que s'havia perdut, amb un ramat de 50 xais.

Els treballs els duen a terme 15 persones de la cooperativa La Fageda, una empresa dedicada a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.