El pas inferior de la via verda a l'altura de Montfullà podria ser una realitat a finals d'any. Aquest és un dels punts negres de la via verda, ja que ciclistes i vianants han de travessar "la carretera de la vergonya" perquè el vial queda tallat. De fet, el 2007 va morir una jove ciclista en aquest punt entre Salt i Bescanó.

El Consorci de les Vies Verdes, organisme de la Diputació de Girona, treballa des del 2006 per aconseguir el finançament suficient per fer l'obra. La Diputació, a través del PUOSC 2007-2012, ja disposava d'una partida per fer el pas soterrat i, finalment, ara s'ha aconseguit la part restant, que aportarà la Generalitat.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona preveu que la Diputació pugui licitar abans de l'estiu les ?obres del pas inferior per a la via verda a l'altura de Montfullà, entre Salt i Bescanó. Des de l'organisme asseguren que estan reivindicant aquesta obra des del 2006, any en què es va aprovar la redacció d'aquest projecte. Una part del finançament de les obres provenia del PUOSC de la Diputació de Girona però calia una segona partida que havia d'aportar el Govern.

Finalment, s'ha aconseguit que la Generalitat faci l'aportació -que caldrà esperar que s'inclogui en els pressupostos del 2013- i les obres d'aquest pas inferior es podrien fer al llarg d'aquest any, segons ha confirmat el gerent de les Vies Verdes, Gerard Darnés. El pressupost ronda els 150.000 euros.

Aquesta mateixa setmana, la plataforma Mou-te en bici va tornar a reclamar la construcció d'aquest pas subterrani, ja que l'actual via verda -que creua la carretera- és un punt negre on, per exemple, el 2007 va morir una jove ciclista mentre creuava la carretera per continuar l'itinerari per la via verda.