A Riudaura hi ha arbres senyalats amb una ratlla blava. Estan al costat de la riera després del camí que baixa cap a la Surita i enfilant muntanya amunt. Són arbres joves i estan marcats a l'alçada d'un metre. L'alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana (ERC), ha explicat que els senyals són propers a un dels pous fets entre les dècades dels 60 i dels 80. Això no obstant, segons ella, Teredo Oils li va comunicar ahir que els senyals als arbres no els han fet ells i que de moment només fan fotografies. "Els propietaris no han estat i ningú en sap res", va afegir l'alcaldessa.

Camí dels arbres pintats i a la sortida del nucli urbà un jubilat enganxava una pancarta contra el "fracking" a la barana d'una casa. L'home tenia constància de l'existència dels arbres marcats i del lloc on estan. Ildefonso Carrillo va recordar que l'any 1964 va anar a veure 3 o 4 vegades els treballs al pou principal. A Carrillo li va quedar la imatge d'una flamarada permanent de més de 20 metres d'alçada que va romandre encesa durant mesos. Ahir, plantava la pancarta convençut que hi tornarà ha haver extraccions.

És el que tem l'alcaldessa, que ahir es va ratificar en el fet que representants de Teredo Oils li han comunicat que investiguen amb la intenció de tornar a posar en servei el pou 1 Bis a la finca de can Fajula. "M'han dit que tenen la sísmica des de l'any 1985 i que tan aviat com puguin començaran a fer les extraccions". Va indicar que l'empresa li ha dit que vol signar els contractes amb els propietaris de la superfície dels pous el mes vinent.

Els senyals també van ser comentats pel vicepresident del Consell Comarcal, Josep Berga (CiU) "Ha estat una mala actuació d'una empresa subcontractada per Teredo Oils", va dir. Va explicar que dimecres va tenir lloc una reunió, en què van ser presents ell mateix, l'alcaldessa de Riudaura, l'alcalde de la Vall d'en Bas, el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el director i el subdirector d'Energia i Mines de la Generalitat. Berga va explicar que Energia i Mines es va comprometre a avisar Teredo Oils del fet que no pot marcar arbres sense demanar-ho. Berga va parlar dels senyals als arbres com un tema secundari de la compareixença que va fer ahir.

El motiu era indicar que des del Consell Comarcal consideren que s'ha exagerat el tema del gas a Riudaura. Va recordar que encara n s'ha fet mai "fracking" a l'Estat, que la Generalitat només ha donat permís per investigar i que Energia i Mines no era conscient de l'alarma social generada. Berga ha indicat que abans de fer res Teredo Oil ha de presentar un pla de treball.

Un projecte que l'alcaldessa de Riudaura vol veure "perquè no facin disbrats". Es va mostrar agraïda amb Energia i Mines per les aclaracions que li van fer dimecres.