Les obres de reparació i posada a punt de la piscina terapèutica El Ventijol de Blanes, que fa més d'un any que està tancada, ja s'han finalitzat i aquests dies s'està acabant de comprovar que tot funcioni correctament i que la temperatura de l'aigua sigui l'adequada per poder reobrir l'equipament en molt pocs dies. Així ho va explicar el director de l'escola, Xavier Hernáez, i ho van confirmar fonts de l'Ajuntament. La piscina es va tancar per manca de diners per reparar-la i la utilitzen persones discapacitades de l'escola, però també d'altres municipis de la comarca de la Selva.

Hernáez va explicar que "la piscina ja està en un estat adequat", però la temperatura encara està per sota dels 32 graus, que és la mínima que hauria de tenir. Segons va destacar el director, les persones amb paràlisi celebral o els nadons, que són dos dels tipus d'usuaris de la piscina, necessiten que l'aigua estigui com a mínim a aquesta temperatura, perquè si no podrien tenir problemes a la musculatura."Esperem que en una setmana ja pugui estar a la temperatura i es pugui obrir", va afirmar Hernáez. Fonts de ?l'Ajuntament van confirmar que s'han acabat els treballs i s'estan fent aquests dies les comprovacions perquè tot funcioni correctament.

Els treballs, que es van adjudicar per uns 27.000 euros, es van ?poder finançar per ajuts atorgats pel Dipsalut, el Consell Comarcal de la Selva i un ajut que va rebre el mateix centre. I es va poder ?desencallar després d'un acord del PSC i CiU en els pressupostos.

De fet, un dels problemes que va fer que es tanqués la piscina fa un any va ser la manca de finançament de l'Ajuntament, tant per la reparació -ja que hi havia problemes amb la bomba de calor- com pel manteniment anual d'electricitat, aigua i tota la infraestructura. Per aquesta qüestió, doncs, també s'ha trobat una solució. L'Ajuntament ja ha aprovat per Junta de Govern Local un conveni que signarà amb l'Associació de Mares i Pares (AMPA) del centre perquè aquests també facin una aportació al manteniment anual de la instal·lació. Segons va comentar Hernáez, aquesta aportació podria ser d'uns 7.000 euros.

A més, l'Ajuntament pagaria la part més important d'aquest manteniment i una altra part la podrien posar diferents ajuntaments de la comarca de la Selva, que també porten algunes persones discapacitades a la piscina.