Diuen els geòmetres que tres punts defineixen un pla, i els més castissos que una taula en té prou amb tres potes. Sota aquests principis, doncs, podríem afirmar que l'estructuració del cartipàs municipal que ha decidit l'alcade(ssa) figuerenca repartint les tasques i responsabilitats de gestió en tres grans àrees seria un encert geomètric perquè d'aquesta manera hauria creat una plataforma estable des de la qual governar la ciutat. Ara bé, com que encara que puguem incloure la política dins l'àmbit de les ciències, hauríem de concretar-la dins del grup de les inexactes, la metàfora geomètrica anterior no ens permet assegurar l'encert absolut de la seva decisió.

La primera pregunta que se m'acut és, amb majoria absoluta constituïda ni més ni menys que de dotze regidors, ha d'assumir la primera edil un paper d'auto suport del seu organigrama, ha de ser un del elements del trípode en el qual s'ha de sustentar la seva acció de govern en lloc de dedicar-se a dirigir-la, coordinar-la i supervisar-la? Sí, ja sabem que era aquest era el disseny governatiu del seu antecessor, aquell del qual no vol ser una còpia, en el qual degut a una llista plena (ja em perdonaran el meu possible grau de corporativisme) de gent de lletres, per no pensar altres coses, va fer que l'alcalde assumís, no sense assegurar-se la corresponent assessoria externa, les tasques d'urbanisme, ja ho sabem; però cabia esperar un cert gir que ens demostrés que Felip no acabarà la legislatura municipal sent un nou presoner de Zenda.

I, d'altra banda, si algú intenta fer un diagrama de blocs relacionant els regidors, las seves tasques i els seus caps de colla, es produiran una tal quantitat de curtcircuits que les trucades al 112 seran constants durant els propers mesos de mandat: Regidors amb funcions assignades que depenen de fins als tres pals del paller del tallat convergent-unionista local (Masquef a les ordres de Felip, de Godoy i de Toro); tasques que podrien estar homogeneïtzades i estan repartides (OMAC i Estadística; Joventut i Infància i Adolescència; Solidaritat i Cooperació Internacional i Relacions Internacionals, vaja com dos ministeris d'Assumptes Exteriors; ...) a més d'un important desequilibri en el nombre de delegacions assignades a cada regidor que no sé si corre paral·lel a les seves retribucions...

En fi, deixem-ho aquí, que és l'oposició la que ha de fer la seva feina. Malgré tout, em van agradar les respostes personals que Marta Felip va donar a l'entrevista d'Empordà TV. Les de l'alcalde(ssa), les polítiques vull dir, són figues d'aquest altre paner.