Més de 200 persones es van agrupar ahir a l'Ateneu de Celrà per mostrar el seu suport al primer consistori denunciat per l'Estat per haver-se declarat territori lliure i sobirà, a través d'una moció aprovada en el ple del setembre passat.

L'acte va agrupar a membres i representants de l'Associació Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència, d'ERC, ICV i la CUP, que van denunciar "l'opressió i l'exterminació" que fa l'Estat per acabar amb la voluntat del poble català. "Tots els municipis han de treballar plegats per donar una mateixa resposta i aturar l'ofensiva de l'Estat espanyol", tal com va demanar l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà.

L'Ajuntament de Celrà va ser el primer consistori que l'Estat espanyol va denunciar per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. Davant d'aquesta situació, el consistori va decidir tirar endavant un acte de suport a tots aquells ajuntaments que haguessin estat denunciats tant per haver aprovat les mocions sobiranistes com per haver lliurat els impostos de l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana o haguessin retirat la bandera espanyola dels consistoris. Segons Cornellà, en total es tracta d'una desena de municipis catalans afectats per aquesta mena de denúncies.

Durant l'acte, que va comptar amb diversos parlaments de diputats d'ERC i ICV tals com Roger Torrent o Marc Vidal, es va visualitzar un curtmetratge que van fer veïns del poble gironí en suport al seu Ajuntament. Cal destacar que l'Ateneu de Celrà es va omplir de gom a gom.

"Es tracta d'un acte de desobediència contra les denúncies que s'han interposat i per mostrar que el poble català vol lluitar per defensar els seus interessos", va assenyalar Cornellà. Una idea que va compartir el vicepresident de l'ANC, Carles Castellanos, i el secretari de l'AMI i alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, que van criticar "l'opressió i l'exterminació" que està portant a terme Espanya en contra del poble català. "Fa anys que ens intenten esborrar del mapa però no poden perquè mantenim una voluntat fèrria", va destacar Ximenis. L'acte de suport també va comptat amb els alcaldes d'altres municipis catalans denunciats com Alella o Gallifa.

Mobilització ciutadana

El batlle de Celrà va demanar a tots els municipis interessats en la defensa de la independència de Catalunya i el dret a decidir que treballin "plegats i junts", aportant una resposta unitària, per aturar "l'ofensiva" de l'Estat espanyol. A més, va destacar que aquest acte de suport social i polític és només l'inici d'una mobilització ciutadana i dels municipis en defensa del dret a decidir. "Esperem que aviat es reprodueixin actes com aquests a altres localitats catalanes", va assenyalar l'alcalde de Celrà.

En principi, aquest proper dilluns dia 21 de gener, el consistori de Celrà ha d'entregar tota la informació sol·licitada per l'advocada de l'Estat al jutjat contenciós de Girona.