El personal de l'Ajuntament de Vilafant ha acceptat, a banda de les retallades establertes per l'Estat, que durant el 2013 no cobraran cap hora extra i es rebaixarà un 20% la retribució diària del servei de disponibilitat vint-i-quatre hores de les brigades i vigilàncies. Segons l'alcaldessa, Consol Cantenys, "amb aquest acord ens permetrà una de les principals prioritats que és mantenir el personal en plantilla. L'Ajuntament ha aprovat un pressupost auster de 4,6 milions que rebaixa un 12% l'anterior.

Cantenys va destacar durant l'aprovació del pressupost que "el procés de negociació no ha estat fàcil" però que el personal, a qui agraeix l'esforç, "ha entès quina és la situació real dels pressupostos municipals".

"S'ha intentat fer una gestió rigurosa dels costos del servei" i "les inversions que hem considerat estrictament necessàries per al nostre municipi", remarcava Cantenys.

Les inversions baixen un 56% amb 877.000 euros on destaquen les obres d'urbanització del carrer lateral de la N-260, que ja estaven previstes el 2012; una inversió a la xarxa d'aigua de 52.000 euros; i la tercera fase del pavelló poliesportiu corresponent a la sala de la planta baixa, primer pis i acabament del bar. És la principal obra que permetria acabar el pavelló.