Més de 17.000 viatgers al TAV a Girona i Figueres

La companyia Renfe ja ha venut més de 16.470 places per al ferrocarril d'alta velocitat per viatjar els propers dies

 19:23  
Viatgers a l´estació del TAV de Figueres passant el control de seguretat, el dia d´estrena de la línia.
Viatgers a l´estació del TAV de Figueres passant el control de seguretat, el dia d´estrena de la línia. acn

GIRONA | ACN/DDG Durant la primera setmana de servei de l'alta velocitat, un total de 17.636 persones han usat el TAV des de les estacions de Girona i Figueres. Del total, 14.303 corresponen als trajectes de trens de mitja distància, coneguts com Avant, que enllacen Figueres i Girona amb Barcelona.

Pel que fa als serveis AVE -de la línia des de la frontera francesa fins a Madrid-, l'han usat 3.333 viatgers. Entre aquests, la destinació predilecta dels usuaris és Madrid, amb més de 2.000 passatgers. En aquest període, aquests trens han obtingut una puntualitat del 98%. Renfe ha informat que, fins al moment, ja s'han venut 16.470 places pels propers dies: 9.510 de llarga distància (AVE) i 6.960 d'Avant.

Més ús de la mitja distància
Una setmana després de la posada en marxa dels trens TAV entre Barcelona i Figueres, la companyia operadora, Renfe, ha facilitat les dades d'usuaris. En aquests set primers dies, un total de 17.636 viatgers han agafat un tren TAV. D'aquests, 14.303 han fet trajectes en trens de mitja distància (Avant) entre Figueres i Barcelona i la resta, 3.333, han usat trens que enllacen fins a Madrid (AVE).
Pel que fa als serveis Avant, principalment s'han venut bitllets per anar de Girona a Barcelona, amb 8.844 viatgers, el que significa un 62% del total.
A continuació, la connexió més usada ha estat la que uneix Figueres i Barcelona amb 4.797 viatgers i la de Girona a Figueres amb 662 viatgers.
Del total de viatgers, un 56,8% ha utilitzat la tarifa d'anada i tornada que permet obtenir un descompte del 20%.
Pel que fa a la resta de bitllets comprats, un 12 per cent han estat abonaments: un 8% per a la targeta de deu viatges, un 3% d'abonaments fins a 50 viatges i un 1% de targetes 10 plus per a estudiants.
En aquesta primera setmana de servei, 3.333 persones s'han desplaçat en els serveis d'alta velocitat, els de llarga distància. D'aquest total d'usuaris, 1.485 ciutadans s'han desplaçat entre les ciutats de Girona i Madrid, i 469 viatgers ho han fet entre Figueres i Madrid.
Durant aquest primers set dies, un 67 per cent dels viatgers realitzats amb aquesta línia han aprofitat les tarifes promocionals ja que Renfe, aprofitant la posada en marxa del servei, ha posat a la venda 60.000 places a preus econòmics.
Durant aquesta primera setmana, els trens han obtingut una puntualitat del 98%.

Enllaços recomanats: Premis cinema